Kiemelt hírek

2022. június 24.

2022. június 20-án 16:00 órakor az Uránia Nemzeti Filmszínházban az OTDK 70 éves születésnapi rendezvényén járt Prof. Dr. Bánáti Diána, rektori megbízott, az SZTE Mérnöki Karának tudományos dékánhelyettese. A résztvevők „TDK-s évtizedek” pódiumbeszélgetés részeként egy-egy évtizedet képviselve megosztották a hallgatósággal élményeiket. A találkozó célként tűzte ki, hogy a jelenlévők személyes élményeken keresztül bemutassák, milyen volt az adott korszakban az OTDK, illetve mit tett hozzá a résztvevők személyes pályájához.

2022. június 14.

Sípálya Szegeden, főzőverseny, gyermekprogramok és megszámlálhatatlan sportlehetőség - két év után először ismét összejött az egyetem apraja-nagyja az SZTE Alma Mater Weekend és Sportnapon.

2022. június 13.

2022. május 24-25 között zajlott a prágai Közgazdasági és Üzleti Egyetem szervezésében, a CENETSIE projekt keretében megrendezett fenntarthatósági workshop, melyen a Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet munkatársai, Dr. Gál József, Dr. Kis Krisztián és Dr. Nagy Sándor képviselték karunkat.

2022. június 01.

Szegeden tartotta a Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszertudományi Tudományos Bizottsága 2022. májusi ülését. Az esemény különlegességét az adta, hogy a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 60. éves évfordulója alkalmából a Tudományos Kollokviumot Szegeden rendezték. A rendhagyó kihelyezett ülésre rekordszámú érdeklődőt várt az SZTE Mérnöki Kara. A több, mint 90 érdeklődő számára, kiváló kutatók adtak elő, akik között ott voltak az SZTE akadémikusai is.

2022. május 31.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának államilag támogatott illetve költségtérítéses, teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben részt vevő hallgatói, akik jelenlegi vagy korábbi tanulmányaik során legalább két félévre bejelentkeztek és legalább 55 kreditet megszereztek.

2022. május 30.

2022. május 25-én köszöntötték a Szegedi Tudományegyetem Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait. Az eseménynek az SZTE Rektori Hivatala adott otthont, a résztvevőket Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Prof. Dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke, az SZTE ÁJTK intézetvezető egyetemi tanára köszöntötte.

2022. május 20.

2022. május 20-án, jubileumi tanácsüléssel ünnepelték az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, hogy 60 éve folyik mérnökképzés Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem stratégiai fontosságú kara az elmúlt hat évtizedben folyamatosan fejlődött és bővítette képzési palettáját.

2022. május 04.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa az NTP-HHTDK-21-0066 pályázat támogatásával 2022. május 2-án a TDK versenyben résztvevő hallgatók számára korábbi Pro Scientia Aranyérmes és OTDK helyezettek részvételével kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadásokat szervezett.