Kiemelt hírek

2023. december 01.

Az M5 televízió, Novum című műsora készített riportot a Szegedi Tudományegyetem "SZTE Skywalkers" nevű csapatáról, amely rakétaépítő versenyre készül és hosszú távon egy légkört érintő globális kérdésre is választ adhat.

2023. november 21.

A Szegedi Tudományegyetem 2023. november 30-án ismét megnyitja kapuit az érdeklődő fiatalok, szüleik és tanáraik előtt, és betekintést enged a hallgatói életbe. A nyílt napnak, melynek programjaira már regisztrálni is lehet, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont.

2023. november 20.

Baja után a kecskeméti Aranyhomok Hotel ad otthont 2023. november 25-én, 10:00 és 14:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem eddig nagy sikerrel futó és sok érdeklődővel bíró beiskolázási kampánya következő állomásának. Az eseményen bemutatkozik az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphatnak információt a legfontosabb tudnivalókról.

2023. november 17.

2023. november 15. napján a JATE Klub adott otthont a félév első TEA House rendezvényének, amely Programismertető TEA House – TEA Lehetőségek a Szegedi Tudományegyetemen címmel várta az SZTE oktatóit egy szakmai előadással egybekötött oktatói műhelybeszélgetésre.

2023. november 16.

A szegedi egyetemen számos kutatás zajlik, amelynek fókuszában a hulladékcsökkentés áll: legyen szó a mikroműanyagok eltávolításáról a vízből, vagy olyan újrahasznosító gépről, amelynek segítségével bárki képes otthoni körülmények között PET-palackokból alapanyagot előállítani a 3D nyomtatáshoz. A Tisza-parti universitas az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva edukálásra is nagy hangsúlyt fektet: közösségi média kampányban ad tippeket a háztartási hulladék csökkentésére.

2023. november 14.

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának Junior Klubtagságát ismerhették meg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar műszaki menedzser hallgatói Borza Beáta érdekes előadása kapcsán.

2023. november 12.

Karikó Katalin az élő bizonyítéka annak, hogy a Szegedi Tudományegyetemen megvan az az erő, tudás, struktúra és hálózat, ami lehetővé teszi azt, hogy aki idejön, az kis szerencsével bármit el tud érni, mert itt megadjuk hozzá az alapot - mondta prof. dr. Rovó László rektor az SZTE Egyetem Napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusülésén november 11-én, szombaton. A jeles alkalmon díszdoktorrá avattak négy, az SZTE-vel együttműködő, kiemelkedő tudományos munkát végző professzort.