Friss hírek

2021. április 06.

Két első helyezést és három harmadik helyezést szerzett a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a 35. Országos Diákköri Konferencia Agrártudományi szekciójában.

2021. március 29.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa 2021. március 23-án a kar Pro Scientia Aranyérmes volt hallgatójának, Szerencsés Szabolcsnak a közreműködésével kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadást szervezett.

2021. március 29.

2021. március 22-én online rendezték meg a TDK-sok bemutatkozó, toborzó eseményét a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán

2021. március 23.

Hungarikum és a tehetséggondozás „magasiskolája” a közel 70 éves tudományos diákköri hálózat. 2021-ben több különlegesség is egyedivé teszi a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát. A Covid19 járvány miatt a virtuális térbe költöző 35. OTDK 16 tudományterületi szekciója közül hármat a Szegedi Tudományegyetem szervez.

2021. március 22.

Az okos városok és Szeged közlekedésének fejlesztéséért szállt versenybe a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának csapata a SASMOB Szeged megmérettetésén.

2021. március 22.

A járványügyi korlátozások ismét érintették a hazai könyvtárakat, így az SZTE Klebelsberg Könyvtárban elérhető szolgáltatások körét is. A legfrissebb rendelkezések értelmében a könyvtárból jelenleg az egyetemi polgárok sem tudnak nyomtatott könyveket kölcsönözni. Sokakban felmerülhet talán a kérdés: mit tehetünk ilyen helyzetben? Egyetemi oktatók, hallgatók maradnak munkájukhoz, felkészülésükhöz szükséges szakirodalmak nélkül? Szerencsére a válasz: nem. Az SZTE Klebelsberg Könyvtár ugyanis gazdag elektronikus állománnyal rendelkezik, ami akár az egyetemi polgárok otthonából is elérhető.

2021. március 16.

A nemzeti kultúra egyik igen fontos emlékezeti mozzanata azoknak az évfordulóknak, jubileumoknak számontartása és ünneplése, amelyek meghatározó szerepet játszanak a történelmi és kulturális emlékezet formálásában.

2021. március 12.

Több százmillió forintos eszköz- és infrastrukturális fejlesztést hajtott végre a Szegedi Tudományegyetem az Operatív Törzs támogatásával a Járványügyi Ellátó Központban az elmúlt hónapok során. Ennek köszönhetően képessé vált arra, hogy a harmadik hullámban is fogadni és eredményesen kezelni tudja a fertőzötteket.