Friss hírek

2022. december 02.

2022. október 27-28. között került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán tanuló Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub aktív tagjai számára rendezett kétnapos csapatépítő rendezvény.

2022. november 18.

2022. november 17-én a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Új Nemzeti Kiválóság Program 2022/2023-as tanévi nyertesei megtartották beszámolójukat.

2022. november 15.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO teamje idén is részt vett a Techtogether mérnök hallgatói versenyen, amelyen már több éve eredményesen szerepel. A versenyen a hallgatóknak additív gyártás, automatizálás, robotika, ipari és jármű-szoftverfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, amelyeket olyan cégek adnak ki, mint például a Bosch Rexroth, a KUKA, a Knorr-Bremse vagy a Humda. Így a csapattagok, valós céges és ipari környezetből érkező kihívások megoldásával szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot. A feladatok lehetnek helyszíni feladatok, ezeknél elengedhetetlen a jó probléma megoldó képesség, illetve szükség van a megfelelő és széleskörű tudásra és kommunikációra a tagok között. Vannak előzetesen kiküldött feladatok is, ezek általában jóval összetettebb feladatok, melyek komoly utánjárást és munkát igényelnek. A megoldások kidolgozására 1-2 hete van a versenyzőknek és azokat a helyszínen kell bemutatniuk az adott cég képviselőinek, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. Idén a csapat 17 fővel indult és a 12 csapatból a legjobbnak bizonyult a KUKA CEE GmbH Magyarország, illetve a Trenkwalder Recruitment Kft. feladatai kapcsán.

2022. november 11.

Rekordszámú érdeklődő és partnercég vett részt az idei SZTE Duális és Kooperatív Börzén. A leginnovatívabb oktatási formák kerültek terítékre 2022. november 8-án a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán. Bemutatkoztak azok a vállalatok, amelyek lehetőséget nyújtanak a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt komoly munkatapasztalatra tegyenek szert és később esetleg ott találjanak munkalehetőséget is.

2022. november 03.

A dél-alföldi régió ökoszisztémája, a kutatókkal való sikeres együttműködés a gyakorlatban, és a jövő legfontosabb vívmányai is szóba kerültek 2022. november 3-án, a Szegedi Tudományegyetem tizedik alkalommal megrendezett Innovációs Napján. Az eseményen bemutatták az SZTE új Egészségbiztonság Nemzeti Laboratóriumát, átadták az Innovációs Díjakat és ismertették az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ (IKIKK) legfontosabb feladatait. Emellett bemutatkoztak az egyetem ipari partnerei, zárásképp egy kerekasztal-beszélgetést is tartottak.

2022. október 28.

A 2022. október 18-19 között megrendezett Techtogether versenyen ismét sikert ért el karunk hallgatói csapata, az Airrari-STECO team.

2022. október 13.

A Szegedi Tudományegyetem általános szenátusválasztást tart. A Főigazgató tájékoztató a 2022. évi általános szenátusválasztás II. fordulójának (szavazás) eredményéről ide kattintva olvasható.

2022. október 10.

Az SZTE Alma Mater szervezésében a Füvészkert 11 Kar számára adott örökbe egy-egy rózsafajtát.

2022. szeptember 23.

Az Erasmus+ K2 program keretében a SUSTA (Teaching Sustainability in Higher Education in the Field of Economics and Management 2020-1-PL01-KA203-081980) projekt részeként multiplikációs eseményre került sor 2022. augusztus 31-én.