Bezár

Oktatás

DSCF6222

Képzések

Képzések

2015. február 07.
2 perc

A Szegeden, 1962 óta működő felsőoktatási intézményben több mint hatezren végeztek és kaptak mérnöki, főiskolai (BSc. fokozat) végzettséget.

A Kar oktatási feladata: a társadalom és a gazdaság fejlődését szolgáló korszerű szaktudás közvetítése, a piaci igényeknek, követelményeknek megfelelő gyakorlati szakemberek, mérnökök, szakmenedzserek magas színvonalú képzése.

Ennek érdekében, a kor követelményeinek figyelembevételével egy-egy szakon belül új szakirányokat szerveztünk (például: minőségbiztosító és termékfejlesztő szakirány, műszaki informatika szakirány). A képzési célnak megfelelően növeltük a szabadon választható tantárgyak, blokkok számát (például: környezetvédelmi, logisztikai, műszaki menedzser, élelmiszeripari higiénia, pénzügyi-informatika, műszaki menedzser, biotechnológia blokk, stb.). Az alapképzésen túl másik, nagyon fontos oktatási feladat a továbbképzés.

A Kar az oktatók felkészültsége alapján - külső szakemberek bevonásával - alkalmas a továbbképzéssel kapcsolatos elvárások teljesítésére is.

Neves szakemberekből álló Magyar Akkreditációs Bizottság 2005-ben vizsgálta a Kar oktatási és kulturális munkáját és a képzést mind a három szakon igen jónak minősítette. Ez a megállapítás a továbbképzésekre is vonatkozik.

2005-től megkezdtük a bolognai nyilatkozatnak megfelelő egyetemi alapszakok (BSc) oktatását, amelyeket 2006-ig mindhárom szakunkon bevezetünk.

Az új képzési struktúrának megfelelően a Kar neve 2006. novemberétől Mérnöki Kar.

Feladataink teljesítése során arra törekszünk, hogy a Mérnöki Kar a jövőben is fontos bázisa legyen az élelmiszeripari felsőoktatásnak.

Az SZTE MK olyan műszaki-gazdasági jellegű oktatási intézmény, amely nappali és levelező tagozaton mérnököket, szakmenedzsereket képez az alábbi oktatási formákban:


Feladatok, képzési szakok, szakirányok

A Mérnöki Kar oktatási feladata: a társadalom és a gazdaság fejlődését szolgáló korszerű szaktudás közvetítése, a piaci igényeknek megfelelő gyakorlati szakemberek, mérnökök, menedzserek magas színvonalú képzése.
További részletes információk:

Alapképzés (BSc) >>>

Mesterképzés (MSc) >>>

Duális képzés >>>

Szakirányú továbbképzés>>>

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek