Nutritionist

Okleveles táplálkozástudományi szakemberek képzését kezdi meg az SZTE Mérnöki Kara

Táplálkozástudományi mesterképzési szakkal bővítette képzési repertoárját a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, melyre 2023. február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási felvételi eljárás keretében.

Először hirdette meg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a táplálkozástudományi mesterképzési szakot, mellyel okleveles táplálkozástudományi szakemberek képzését szeretné megkezdeni az intézmény 2023. szeptemberében.


– A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik egészségügyi, élelmiszeripari és természettudományos szemléletük, tudásuk birtokában képesek a világszerte fokozódó igényeknek megfelelően, az egészségmegőrzés szempontjait is figyelembe vevő minőségi élelmiszerek, funkcionális élelmiszerek, étrend-kiegészítők, speciális tápszerek, gyógytermékek, gyógyhatású termékek fejlesztésére és magas szintű táplálkozástudományi kutató, tanácsadó, egészségnevelő munkára, az élelmiszerbiztonsággal és toxikológiai vizsgálatokkal kapcsolatos szabályozási rendszer kialakítására ágazatközi és társadalmi együttműködésben, hazánkban és az Európai Unióban. A táplálkozástudomány legújabb eredményeit képesek a gyakorlatban hatékonyan alkalmazni az elvárásoknak megfelelően a kutatás-fejlesztés, az élelmiszeripar, az oktatás, az egészségmegőrzés és egyéb vonatkozásban, hazai és nemzetközi szinten. Képességeiket azon országban, intézményben alkalmazhatják a gyakorlatban is, ahol az irányadó jogszabályok, irányelvek, protokollok ezt lehetővé teszik. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására – áll a Felvi.hu tájékoztatójában.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának többi mesterképzési szakjával egyetemben; a képzési idő itt is 4 félév. A táplálkozástudományi mesterképzési szak levelező tagozaton került meghirdetésre. Bemeneti feltételként az ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló, dietetikus szakirányai, az egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak védőnő, népegészségügyi ellenőr, valamint dentálhigiénikus szakiránya, az élelmiszermérnöki alapképzési szak, valamint a biológia alapképzési szak vehető figyelembe.

Meghatározott kreditek teljesítésével humánkineziológia, rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapképzési szak egészségfejlesztés specializációja, növénytermesztő mérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a kertészmérnöki, a mezőgazdasági mérnöki, kémia, biomérnöki, környezetmérnöki alapképzési szak elvégzésével is lehetséges a táplálkozástudományi mesterképzési szakra történő jelentkezés.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának teljes képzési kínálata, felvételi információk a következő linken érhetőek el.

Szöveg: Újvári Gréta

Fotó: fcafotodigital Forrás: Getty Images