SZTE MK 2017. december

2017. december 22.

A magyar tudomány és azon belül az egyes felsőoktatási intézmények nemzetközi megítélését erősen befolyásolják a különböző egyetemi rangsorok. Ebben a versenyben azok az egyetemek tudnak sikeresek lenni, amelyek hatékonyan képesek újratermelni a hírnevüket a tudományos aktivitásukon keresztül. Ez az összefoglaló egy kiterjedt tudománymetriai elemzés háttéradatai alapján a romló helyzetünk okait kívánja röviden bemutatni.

2017. december 19.
2017. december 18.

A magyarországi intézmények közül az első, európai szinten a harmadik legmobilabb, az Erasmus+ programban külföldön is oktató tanári kar dolgozik a Szegedi Tudományegyetemen. Az idén 30 éves Erasmus legfrissebb EU-toplistáján 4 ezer felsőoktatási intézmény közül az SZTE a harmadik helyre került, maga mögé utasított minden hazai egyetemet. A TOP 3 magyar fogadóintézmény között az SZTE a második.

2017. december 14.
2017. december 14.
2017. december 06.

Prof. Dr. Balogh Sándor „Alternatív táplálékválasztás” címmel hirdetett választható tantárgyának ismeretanyagát az Oriold Kiadó könyv formájában megjelentette.

2017. december 03.

Az intézményükben Academic Video Online próbahozzáférés használható, mely kifejezetten kutatóknak, hallgatóknak és az akadémiai élet szereplőinek szánt tartalmat kínál.
A hozzáférés díjtalan és korlátlanul használható az SZTE területén.

2017. december 03.
2017. december 03.

A tudományos diákköri munka legmagasabb szintű elismerését vehette át 2017. november 20-án Bor Péter Soma hallgató, az OTDT és az MTA elnökeitől, az MTA Dísztermében.

2017. december 01.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket nyílt napjainkon, ahol a felvételi követelmények mellett az oktatóktól információkat kaphatnak a szakokról, megismerhetik a duális képzés lehetőségét, és betekintést nyerhetnek a különböző laborokba, műhelycsarnokokba.