Tudományos Diákköri Konferencia a Mérnöki Karon
Időpont: 2022. november 24.
Helyszín: SZTE Mérnöki Kar, Mars tér 7. "A" épületA konferencia programja:
13:45: Megnyitó - Mars tér 7., Kiselőadó
14:00: Szekcióülések
Élelmiszertechnológia szekció - A épület III. előadó
Bíráló bizottság:
Elnök: Dr. Gyimes Ernő, egyetemi docens
Tagok: Dr. Csanádi József, egyetemi docens
Dr. Jójárt Balázs, főiskolai docens
Dr. Lemmer Balázs, adjunktus
Dr. Szepesi-Bencsik Dóra, főiskolai docens
Előadók:
Boros Gyevi Vivien ÉM BSc: Szegedi tritikálé fajták kenyérsütési tulajdonságainak vizsgálata
Témavezető: Dr. Szabó P. Balázs, Dr. Mihály-Langó Bernadett
Erdei Bálint OMIN MSc: Azonos üzemből származó gyártói és sajátmárkás sertéshúsból készített virslik, illetve párizsik összehasonlító elemzése
Témavezető: Mihalkó József
Kulcsár Tamás ÉM BSc: Különböző húsalapanyagokból készített húskészítmények összehasonlító elemzése
Témavezető: Mihalkó József
Márki Gyula MÉG MSc: Membránok felületi módosításának hatásai a szűrési tulajdonságokra
Témavezető: Prof. Dr. László Zsuzsanna, Dr. Kertész Szabolcs
Hegyesi Hanna ÉM BSc: Házi készítésű vegán túródesszert alternatívák összehasonlító vizsgálata
Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin
Szegedi Balázs ÉM BSc: Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával
Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
Virág Szabina ÉM BSc: Cirok tannin tartalmának változása élelmi célú feldolgozása során
Témavezető: Bakos Tiborné, Pauk Jánosné
Bíráló bizottság:
Elnök: Prof. Dr. Bánáti Diána, egyetemi tanár
Tagok: Nyergesné Illés Erzsébet, főiskolai docens
Dr. Szabó P. Balázs, egyetemi docens
Dr. Vidács Anita, főiskolai docens
Előadók:
Barta Szanella ÉM MSc: Majonézek fizikai és kémiai tulajdonságainak összehasonlító vizsgálata
Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin, Palotás Gabriella
Dobozi Réka OMIN MSc: Savanyú tejtermékek gyártási és tárolási folyamatának nyomonkövetése dielektromos paraméterekkel
Témavezető: Dr. Beszédes Sándor
Szatmári Patrik ÉM BSc: Antioxidáns hatású gyümölcszselé termékek fejlesztése
Témavezető: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra
Varga Viktória ÉM BSc: ketchup fizikai és érzékszervi tulajdonságainak összehasonlító vizsgálata