19_HHTDK_logok

TDK HÍREK

Tudományos Diákköri Konferencia a Mérnöki Karon

Időpont: 2022. november 24.

Helyszín: SZTE Mérnöki Kar, Mars tér 7. "A" épület

A konferencia programja:


13:45: Megnyitó - Mars tér 7., Kiselőadó

14:00: Szekcióülések


Élelmiszertechnológia szekció - A épület III. előadó


Bíráló bizottság:

Elnök: Dr. Gyimes Ernő, egyetemi docens

Tagok: Dr. Csanádi József, egyetemi docens

Dr. Jójárt Balázs, főiskolai docens

Dr. Lemmer Balázs, adjunktus

Dr. Szepesi-Bencsik Dóra, főiskolai docens

Titkár: Dr. Pintér Gáborné, mesteroktató


Előadók:


Boros Gyevi Vivien ÉM BSc: Szegedi tritikálé fajták kenyérsütési tulajdonságainak vizsgálata

Témavezető: Dr. Szabó P. Balázs, Dr. Mihály-Langó Bernadett


Erdei Bálint OMIN MSc: Azonos üzemből származó gyártói és sajátmárkás sertéshúsból készített virslik, illetve párizsik összehasonlító elemzése

Témavezető: Mihalkó József


Kulcsár Tamás ÉM BSc: Különböző húsalapanyagokból készített húskészítmények összehasonlító elemzése

Témavezető: Mihalkó József


Márki Gyula MÉG MSc: Membránok felületi módosításának hatásai a szűrési tulajdonságokra

Témavezető: Prof. Dr. László Zsuzsanna, Dr. Kertész Szabolcs


Hegyesi Hanna ÉM BSc: Házi készítésű vegán túródesszert alternatívák összehasonlító vizsgálata

Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin


Szegedi Balázs ÉM BSc: Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs


Virág Szabina ÉM BSc: Cirok tannin tartalmának változása élelmi célú feldolgozása során

Témavezető: Bakos Tiborné, Pauk Jánosné


Élelmiszertudományi szekció - A épület kiselőadó


Bíráló bizottság:

Elnök: Prof. Dr. Bánáti Diána, egyetemi tanár

Tagok: Nyergesné Illés Erzsébet, főiskolai docens

Dr. Szabó P. Balázs, egyetemi docens

Dr. Vidács Anita, főiskolai docens

Titkár: Varga Krisztina, intézeti mérnök


Előadók:


Barta Szanella ÉM MSc: Majonézek fizikai és kémiai tulajdonságainak összehasonlító vizsgálata

Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin, Palotás Gabriella


Dobozi Réka OMIN MSc: Savanyú tejtermékek gyártási és tárolási folyamatának nyomonkövetése dielektromos paraméterekkel

Témavezető: Dr. Beszédes Sándor


Szatmári Patrik ÉM BSc: Antioxidáns hatású gyümölcszselé termékek fejlesztése

Témavezető: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra


Varga Viktória ÉM BSc: ketchup fizikai és érzékszervi tulajdonságainak összehasonlító vizsgálata

Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin

 


17:00 Eredményhirdetés