Bezár

Hírek

LEGO_Szumo_Bajnoksag_Csapatnev

Sikeresen lezajlott a Mérnöki Kar LEGO Szumó Bajnoksága

Sikeresen lezajlott a Mérnöki Kar LEGO Szumó Bajnoksága

2024. október 18.
1 perc

2024. október 16-án került sor a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán a már szinte hagyománynak számító robotika házi versenyre.

A megmérettetésen 9 különböző csapat mutatta be Szenzorok és aktuátorok című tantárgyának egyik projektmunkáját, melynek témája nem volt más, mint olyan érzékelőkkel ellátott LEGO robotok építése és programozása, amelyek előre meghatározott területen egymást kiszorítani képesek.

A körmérkőzések során 1:1 ellen mérethették meg a mechatronikai mérnök és villamosmérnök hallgatók egymással programozási és robotépítési tudásukat. Az izgalmas, egyperces, vagy még rövidebb meccsek során egy előre kijelölt pályáról kellett az építményeknek kiszorítaniuk egymást, melyben a minél erősebb vezérlők, különböző alkatrészek alkalmazása és minél jobb program megalkotása tudott a csapatok segítségére lenni.

A megmérettetésen végül a Csapatnév címet viselő csapat nyert, akik értékes nyereményekkel gazdagodtak Dr. Gogolák László főiskolai docens jóvoltából, aki az SZTE Mérnöki Kar Mechatronikai és Automatizálási Intézetét erősíti.

Gratulálunk a díjazottaknak és további sikeres robotépítést kívánunk hallgatóinknak!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek