Galamb_Jozsef-dij_borito

Galamb József-díj - Pályázati felhívás

A Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara pályázatot hirdet a Galamb József-díj elnyerésére. A pályázatok beadási határideje: 2024. január 25. 12.00 óra.

A pályázat célja a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán műszaki képzésben tanuló tehetséges, innovatív megoldásokat fejlesztő fiatal mérnökök/mérnökjelöltek elismerése, szakmai fejlődésük támogatása.

A Galamb József-díj évente egy alkalommal, legfeljebb 1 fő részére adományozható.

Elnyerhető ösztöndíj összege: 200.000 forint egyszeri pénzjutalom formájában.


Pályázati feltételek:

Pályázatot adhat be a SZTE Mérnöki Kar gépészmérnök, mechatronikai mérnök, ipari termék- és formatervező mérnök, műszaki menedzser alap- vagy mesterképzésben vagy mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzésben nappali vagy levelező tagozaton- tanulmányokat folytató azon hallgatója, vagy friss diplomása, akinek

• a 2022/23. tanév II. félévében vagy a 2023/24. tanév I. félévében a képzés keretében benyújtott szakdolgozata, diplomamunkája, TDK dolgozata, vagy a pályázat keretében beadott legalább 20 oldalas, részletesen kidolgozott és megfelelően alátámasztott pályamunkája, kiemelkedően innovatív műszaki megoldást tartalmaz.

A díjra a Mérnöki Kar Dékáni Titkárságára benyújtott, vagy a dekan@mk.u-szeged.hu e-mail címre megküldött rövid motivációs levél és az 1. pontban meghatározott pályamunka vagy szakdolgozat, diplomamunka, TDK dolgozat beadásával lehet pályázni.


A pályázatok beadási határideje: 2024. január 25. 12.00 óra


A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás kérhető a 62/546-006 telefonszámon vagy a dekan@mk.u-szeged.hu e-mail címen.


A benyújtott pályázatokat az alapító szervezetek vezetőiből és tagjaiból, vagy alkalmazottaiból álló 6 tagú kuratórium bírálja el és dönt a kitüntetett személyéről.

Elbírálási határidő 2024. január 30.

A pályázat benyújtását követően hiánypótlásra nincs lehetőség.


A pályázati anyag mellékletei:

1. Pályázó személyi adatai /név, szak, Neptun kód, állandó lakcím, e-mail cím, telefonszám/

2. rövid motivációs levél

3. szakdolgozat/ diplomamunka/ TDK dolgozat/ legalább 20 oldalas pályamunka

4. témavezető, konzulens, szakvezető írásbeli ajánlása /nem kötelező/