A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán élelmiszermérnök hallgatók által szerveződő, immár hagyománynak számító IV. Élelmiszeripari Kávéház alkalmával ismét érdekes beszélgetésnek lehettek részesei az érdeklődők.
A 2024. április 24-én megrendezett vitaest apropója ezúttal a sütőipar jelene és jövője volt. A vitaest fókuszában a fenntarthatóság, a jelenlegi és várható trendek, automaticázó és munkaerő kérdésköre, valamint a piaci helyzetek, lehetőségek voltak.
Az esemény meghívottjai Varga Ferenc, a Varga Pékség Kft-től, Magyar Zoltán a Félegyházi Pékség Kft-től, Borka Norbert a Szegedi Sütödék Kft-től és Fábián Zsolt Emmarozs részéről voltak. Az est moderátora ezúttal is Dr. habil. Szabó P. Balázs, az Élelmiszermérnöki Intézet vezetője volt.
Olyan kérdésekre kaphattak választ az érdeklődők, hogy mit tehetnek a fenntarthatóságért, újrahasznosítás növekedésének elősegítségéért a képviselt, különböző méretű cégek, vállalkozások. Ezt követően a kézműves termékek iránti kereslet növekedését taglalták a résztvevők. Emellett a szakképzett munkaerő kérdéskörére is rátértek a beszélgetés során. A sok háztartásban alapélelmiszernek számító kenyér áráról is folyt a vita.