Educatio4

Az Educatio Kiállításon járt az SZTE Mérnöki Kara

2023. január 12-14. között rendezték meg a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást a budapesti Hungexpoban, melyen a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara is képviseltette magát.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Az érdeklődők az oktatási intézmények, cégek standjai mellett különböző előadások keretein belül tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve kaphatnak bővebb információkat a képzésekkel kapcsolatban.


Az SZTE Mérnöki Kar idén 6 alapszintű; BSc képzést és 5 mesterképzési; MSc szakot hirdetett meg. Az alapképzési szakok mind 7 félévesek, melyek a következőek: élelmiszermérnöki, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki menedzser, gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki, ipari termék- és formatervező mérnök szakok. A mesterképzési szakok pedig 4 félévesek, azaz 2 évnyi képzési időt jelentenek, melyek a következőek: élelmiszermérnöki, élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnöki, műszaki menedzser, gépészmérnök és mechatronikai mérnök MSc szakok. A 2023/2024-es felvételi eljárással, meghirdetett képzésekkel kapcsolatban a következő linken találhatóak további információk.


Az idei évben az SZTE Mérnöki Karát az Educatio-n az SZTE Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának tagjai; Purgel Dominik és Frisnyicz Gergő az agrár képzési területről, Varga István és Karkas Balázs a műszaki képzési területről képviselték. Hasznos információkkal látták el a mérnök képzést iránt érdeklődőket, illetve a különböző tájékoztató szóróanyagok mellett ajándékokkal is kedveskedtek.

Megkérdeztük Karunk képviselőit, hogy mely képzésünk volt az, amely iránt a legtöbben érdeklődtek: – Idén talán a legnagyobb sláger a gépészmérnök szak volt, ha már csak abból indulok ki, hogy az összes szakos tájékoztató lapunk elfogyott az utolsó nap folyamán erről a képzésről – mesélte Karkas Balázs, gépészmérnök hallgatónk.


Educatio3

EducatioEducatio2