TE_tajekoztato_I

Sajtótájékoztató a Térségi energetikai szakmérnök szakirányú továbbképzésről

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara új, három féléves oktatási programcsomagot kínál a műszaki, agrár, vagy természettudományi területen alap-, vagy mesterképzésben (korábban főiskolai vagy egyetemi szintű képzésben) diplomát szerzett szakembereknek.

2023- február 16-á 15 órától a Mérnöki Kar Tanácstermében sajtótájékoztatóra került sor.

Az eseményen, a Kar képviselői mellett az Archenerg Klaszter elnöke, Gonda András, valamint Szügyi György alelnök is részt vett.

A Klaszter célja, a szakirányú továbbképzés népszerűsítése, a térség válalatainak energetikai szakember hiányána csökkentése.


TE_tajekoztato_IV


A megszerzett szakképesítés birtokában munkavállalóként, szakértőként, vagy szakmai tanácsadóként képes térségi, régiós intézmények, önkormányzatok, vállalkozások, üzemek, helyi intézmények, közigazgatási egységek, térségek és régiók energetikai helyzetének elemzésére, valós helyzetének leírására és kiegyensúlyozott fejlesztési lehetőségeinek megtervezésére. Képes komplex, műszaki- gazdasági- társadalmi- környezetvédelmi szempontból a vonatkozó energetikai menedzsment és fejlesztés stratégiájának összeállítására, részterületeire vonatkozó cselekvési tervek, projektek kialakítására és vezetésére.

 

További információ az SZTE MK Képzést népszerűsítő oldalán a Térségi energetikai szakmérnök linkre kattintva érhető el:

https://mk.u-szeged.hu/szakiranyu/szakiranyu-tovabbkepzes