Food_report

Future of Food, fenntarthatóság az élelmiszeriparban

Az Emerging Europe gondozásában megjelent a Future of Food 2023 című kiadvány, melyben karunk dékánhelyettese, Prof. Dr. Bánáti Diána is közreműködött.

Az Emerging Europe és a Zabka Group összefogásában, az EIT Food támogatásával született meg az a kiadvány, aminek fő témája a fenntartható élelmiszer alapanyag termelés, a fenntartható életmódot támogató táplálkozás, ennek érdekében az innovatív élelmiszer előállítás, az élelmiszerek összetételének újratervezése, valamint az újrahasznosítható csomagolás. A kiadvány célja hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a bevásárláskor napi választásaink hogyan befolyásolják bolygónk állapotát. Mindannyiunk közös felelőssége a fenntartható élelmiszer előállító rendszer működtetése.

 

A teljes kiadvány a képre kattintva tölthető le, Dr. Bánáti Diána professzor asszony hozzászólása a 22. oldalon található.


Future_ofFood