DHT_borito

Jubileumi, 5. évfordulóját ünnepelte a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub

A 2017/18-as tanév őszi félévében indult útjának a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán működő Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub, melyben már több, mint 50 hallgató gyarapíthatta tudását és kapcsolatait.

A 2018. tavaszán megalakult szakmai klub a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Élelmiszermérnöki Intézetében indult útjának, melynek névadója Dr. Huszka Tibor; aki a szegedi élelmiszeripari szakemberképzés meghatározó, iskolateremtő professzora volt. A klub, az SZTE Mérnöki Kar és a Bonafarm Csoport együttműködésének köszönhetően alakult meg.


DHT_jubileum3


A szakmai klub életét a Bonafarm Csoport részéről Barok István, a Bonafarm Zrt. Stratégiai üzletfejlesztési igazgatója, egyben a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub egyik alapítója, Bródi Elizabeth, a Bonafarm Zrt. HR üzleti partnere és Kovács Krisztina, a Bonafarm Zrt. HR koordinátora; míg a Mérnöki Kar részéről Dr. Szepesi-Bencsik Dóra PhD főiskolai docens; a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub kari koordinátora szervezi.


DHT_jubileum


A szakmai klub célja, hogy az elkötelezett, tehetséges élelmiszermérnök hallgatók számára lehetőséget nyújtson az intenzív szakmai fejlődésre, izgalmas problémák megoldásán dolgozhassanak és gyakorlati projektekben próbálhassák ki magukat a régió meghatározó élelmiszeripari vállalatainak szakértői segítségével. A szakmai közösség egyedülálló lehetőséget biztosít a felvételt nyert hallgatóknak, hogy már az egyetemi tanulmányaik alatt gyakorlati tudást szerezzenek, valamint valós vállalati problémákkal találkozzanak, azok megoldásán dolgozzanak. Egyúttal megismerik a professzionális üzleti környezet elvárásait, kihívásait is.


DHT_jubileum2


A jubileumi eseményt Barok István, immáron az SZTE Mérnöki Kar Díszpolgára nyitotta meg. Többek között mesélt a szakmai klub létrejöttéről, életéről. Felkérte Prof. Dr. Bíró István dékán urat, hogy tartson beszédet, aki ismertette a klub létrejöttét, fontosságát és hangsúlyozta, hogy nagyon sok helyen mesélnek a szakmai alakulatról. A köszöntőket követően az utóbbi két félév munkáját ismertették a klub tagjai.


Az első prezentáció „A Mizo termékek Clean Label trend szerinti optimalizálása” címet viselte, ahol megtudhattuk, hogy milyenek a folyamatosan változó piaci trendek a tejből készült termékek esetében. A piackutatás elvégzése mellett a jelenlegi és várható trendeknek megfelelő potenciális termékfejlesztési irányzatokat adták meg a klub hallgatói a közönség számára.


Ezt követően az MCS Vágóhíd Zrt. egyik fejlesztési projektjének részleteibe kaphattak a résztvevők betekintést. A lelkes hallgatók azt vizsgálták meg, hogy a sertésfeldolgozás során keletkező melléktermékek milyen formában értékesíthetőek. A piackutatás és technológiai ismertetők mellett részletes befektetési kalkulációt is bemutattak a projekten dolgozók.


DHT_jubileum4


A színvonalas prezentációkat követően Barok István megköszönte a kollégái segítségét, akik a szakmai klub életét támogatják a projektek, előadások, tréningek, különböző programok kapcsán, majd az alumni tagok avatása következett. Közös tortázás és állófogadás, kötetlen beszélgetés keretein belül mélyíthették tovább kapcsolataikat az eseményen résztvevők.


Szöveg: Újvári Gréta

Fotók: Bagi Krisztina, Bonafarm Zrt.