IMG_20230330_102527

CEEPUS Napok a Mérnöki Karon

2023. március 27-31. között – már hagyománynak is tekinthető – CEEPUS Days rendezvényünkön 9 hálózat több mint 30 résztvevője vett részt.

Vendégként köszönthettünk oktatókat Szerbiából, Lengyelországból, Észak-Makedóniából, Romániából (több mint 10 egyetemről) és hallgatókat Romániából, Szerbiából, Észak-Makedóniából és Bosznia-Hercegovinából.


A köszöntőt követően Bundzsákné dr. Tanács Edit az SZTE NMI vezetője, egyetemünk CEEPUS koordinátora és Dr. Gál József tájékoztatta a vendégeket a programokról, a jövőbeli lehetőségekről, a különböző projektek összekapcsolásának, oktatásba beépítésének módjairól.


A mostani rendezvény témája az élelmiszerpazarlás és az élelmiszerhulladék helyzete volt. A hallgatók korábban számukra elküldött kérdésekre válaszolva felkészülten érkeztek rendezvényünkre. A programban szerepelt Jákói Zoltán tudományos segédmunkatárs interaktív előadása, majd a hallgatók Szeged területén gyűjtöttek további ismeretek, amelyekről az utolsó napon adtak számot prezentáció segítségével. A témához kapcsolódóan üzemlátogatást tettek a SOLE-MiZo Zrt-ben. Párhuzamosan vendégoktatóink változatos előadásaikkal színesítették a CEEPUS Days rendezvényt.


12_CEEPUS_logo