SUSTA_borito

SUSTA nyári egyetemi kurzus

Az Erasmus+ K2 program keretében a SUSTA (Teaching Sustainability in Higher Education in the Field of Economics and Management 2020-1-PL01-KA203-081980) projekt részeként 2022. szeptember 12-16. között került megrendezésre a SUSTA nyári egyetemi kurzus Prágában.


A rendezvényen mind az öt részvevő partner egyetem (Zágrábi Egyetem, Cseh Élettudományi Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Szlovák Agrártudományi Egyetem, Miguel Hernandez Egyetem) öt hallgatóval és két előadóval képviseltette magát. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karát a hallgatók részéről Vass Katalin, Perei Zsombor, Réder Balázs, Hermesz Stella Alexa és Gömöri Gabriella, oktatói oldalról Dr. Gál József és Dr. Kis Krisztián képviselték.

A nyári egyetemi kurzus során bemutatásra került a fenntarthatóság tanításának koncepciója, és megvitatásra kerültek azok a kiemelt gazdálkodás- és szervezéstudományi témák, amelyek az emberiség jövőbeli létezése szempontjából nagy jelentőséggel bírnak, különös tekintettel az alábbiakra:

• Bevezetés a fenntarthatóságba

• A fenntarthatóság makroökonómiai megközelítése

• Fenntartható üzleti stratégiák

• Fenntartható fogyasztói magatartás

• A fenntartható üzleti gyakorlatok nyilvánosságra hozatala

Az esemény záró akkordjaként a küldő intézményenként egy-egy főt magában foglaló ötfős hallgatói csoportok mutatták be projektmunkáikat, amelyeket a hallgatók és az oktatók közösen vitattak meg és értékeltek.

partners