Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj értékelése

A Mérnöki Kar Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Bizottsága értékelte a 22 db beérkezett pályázatot.

Az értékelés során – az Egyetemi Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzat alapján – meghatározásra került az érvényes pályázatok köre.

Kizárásra kerültek azok a pályázók, akiknek a pályázati időszakban volt olyan kötelezően teljesítendő felvett kurzusuk, amit nem teljesítettek, vagy a hagyományos tanulmányi átlaguk nem érte el a 4,5-öt.

Az érvényes pályázatok száma 18, a kizárt pályázatok száma 4. A Bizottság minden érvényes pályázatot részletesen értékelt a kari pontszámítási elvek alapján.

A Mérnöki Kar kerete a 2022/2023-as tanévre a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra 5 fő, illetve a kiemelt ösztöndíjra is 5 fő. Ezen kívül a Bizottság 1-1 fő póttagot is megjelölt, aki jelen esetben nem részesül ösztöndíjban, csak speciális esetben kerülhet az ösztöndíjasok közé.

A Kari lista jelenleg javaslat. A végleges döntést az SZTE NFÖ bizottság hozza meg.

 

Az a pályázó, akit a Kari Bizottság elutasított, és az elutasítással nem ért egyet, az elutasító határozat ellen, a rangsorolt lista közzétételétől számított három napon belül, jelen esetben július 10. (vasárnap) 23.59 óráig az SZTE Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzatának III. fejezetében foglaltak szerint terjeszthet elő- a Kar dékánjának címzett- jogorvoslati kérelmet.

 

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat MK lista javaslat itt letölthető (pdf)

 

 

Hovorkáné Dr. Horváth Zsuzsanna

oktatási és általános dékánhelyettes