Lets_eat_Hungary_boritokep

Let’s eat Hungary – Magyar ízek nyomában a Mérnöki Kar külföldi hallgatói

2022. december 7-én került megrendezésre az első Let’s eat Hungary címet viselő rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, ahol a nemzetközi hallgatók a hagyományos magyar ízekkel találkozhattak.

Az angolnyelvű élelmiszertudomány és -technológia mérnök képzésben résztvevők (Food Science and Technology Engineering) és Indonéziai Nemzetközi Hallgatói Mobilitási Ösztöndíjas hallgatók (Indonesian International Student Mobility Awards) számára szervezett eseményen magas volt az érdeklődők száma.

A rendezvény megálmodója Dr. Vidács Anita főiskolai docens, az angol nyelvű MSc képzés és IISMA koordinátora nagy lelkesedéssel szervezte az eseményt. A „Let’s eat Hungary” elnevezést viselő délutánon a hallgatók megismerkedtek a magyar konyhával, egyes Hungaricumokkal és tradicionális magyar élelmiszerekkel. Többek között a téliszalámi, sajtok, csokik, szaloncukorok, kürtöskalács, rétes, túró rudi, pálinka, Unicum, különböző hazai borok ízvilágába nyertek betekintést a résztvevők. Emellett az asztalok dekorációjában is megjelentek a hagyományos magyar népi motívumok is.

A „Let’s eat Hungary” azonban nemcsak az ízekről szólt, mivel Dr. habil. Gál József egyetemi docens, külkapcsolati dékánhelyettes csárdást is tanított a hallgatóknak. Így magyar tánccal és különböző magyar zenékkel is megismerkedhettek a külföldi hallgatók.

Az esemény helyszíni lebonyolításában a mikrobiológiai laboratórium kolléganői is segítettek; Varga Krisztina, Dobozi Réka és Vargáné Szabó Ildikó.

Az eseményt nagy lelkesedéssel fogadták a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának nemzetközi hallgatói, ahol szinte minden külföldi diák megjelent. A hangulat emelkedett volt; élményekkel gazdag rendezvénnyel zárták a hallgatók szorgalmi időszakukat és a szervezésért köszönetüket fejezték ki.

Lets_eat_Hungary_montazs

Szöveg: Vidács Anita, Újvári Gréta

Fotók: Vidács Anita, Dobozi Réka