TDK31

Tudományos, szakmai attitűdök kibontakozását segítő kurzus a TDK-zó hallgatók számára az SZTE Mérnöki Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa a tudományos, szakmai attitűdök kibontakozását segítő kurzust tartott a TDK-zó hallgatói számára.

A rendezvényt online szervezték és bonyolították le az SZTE Mérnöki Kar CoosPace Tudományos Diákkör (SZTE MK) szintéren. A résztvevők meghallgathatták Joóné Muhi Piroskának, a Tudományos Diákköri Tanács titkárának előadását „Mitől jó a prezentáció?” címmel. A hallgatók nem csak elméleti alapokat kaptak, hanem számos gyakorlati példával is szolgált a tanárnő.

Dr. habil. Zsótér Brigitta egyetemi docens, a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja első előadását a „A tudományos vita sajátosságairól” címmel tartotta meg. A kurzus következő blokkjában pedig arról beszélt, hogy hogyan viselkedjenek a TDK-zó hallgatók, ha prezentálás közben kritika éri őket, valamint, hogy ezek kezelésére milyen módszereket ajánlanak a szakirodalmi munkák.

A jelenlévő Tudományos Diákkörbe már bevont hallgatók közül Újvári Gréta tartott TDK munkájáról beszámolót. Ismertette kutatásának menetét, eredményeit és az elért sikereit. A kari TDK-ról továbbjutott az OTDK Agrártudományi Szekciójába. Jelenleg erre készül.

Ezt követően hallhatták a résztvevők Joóné Muhi Piroska tudományos fórumokra, szakmai konferenciákra felkészítő előadását.

A kurzus folytatásaként több Tudományos Diákkörbe bevont hallgató ismertette még eddigi kutatási eredményeit és jövőbeli terveit.

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-20-0001 számú pályázaton keresztül.


678