Pro_Talentis_Talent_SZTEMK_2021_nyito

Az SZTE Mérnöki Karának 3 hallgatója került fel a TALENT – Kiválósági listájára, 4 hallgatója pedig Pro Talentis Vállalati Ösztöndíjban részesült

A Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia célja, hogy minél többféle anyagi támogatást nyújtson a tehetséges, szorgalmas, már SZTE-n tanuló, vagy leendő SZTE-s hallgatók számára. A Mérnöki Karról 5 fő részesült ösztöndíjaikban a 2020/21-es tanév során.

A Pro Talentis Universitas Alapítvány számos vállalattal karöltve hirdetett meg vállalati ösztöndíjakat tehetséges hallgatók számára a Szegedi Tudományegyetemen.


Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának 4 hallgatója nyerte el a Pro Talentis Vállalati Ösztöndíjak valamelyikét.

Dobozi Réka: Givaudan – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Újvári Gréta: Givaudan – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Takács Ágota: Pick Szeged – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Zaka László Norbert: TE-DI Trade – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj


Pro_Talentis_2021


A pénzjutalom mellett, számos együttműködést is kínálnak a vállalatok, többek között; gyárlátogatások, szakdolgozati témaválasztások, szakmai gyakorlatok formájában.

A Pro Talentis Universitas Alapítvány célja Európa értékeit szem előtt tartó kiemelkedő képességgel rendelkezők felismerése, gondozása, felkarolása, számukra tehetségük kibontakoztatását biztosító kezdeményezések, rendezvények, szolgáltatások, tevékenységek nyújtása, így különösen konferenciák, továbbképzések, szakmai kerekasztal-beszélgetések, nemzetközi rendezvények szervezése, az oktatás folyamatos megújítása, színvonalának emelése, nyelvtanulás támogatása. Az alapítvány kiemelkedő fontosságúnak tartja a tehetségek továbbképzését, személyes és szakmai kompetenciáinak fejlesztését, tanulmányaik, munkaviszonyuk befejezését követően a kapcsolat fenntartását.

Évről évre egyre több vállalkozás tartja fontosnak a tehetséggondozást, így a Szegedi Tudományegyetemnél megpályázható vállalati ösztöndíjak száma folyamatosan nő. A támogató cégek profilja sokszínű, így az egyetemi hallgatók saját érdeklődési körüknek megfelelően találhatnak lehetőségeket.


A TALENT ösztöndíjra és a kiválósági listára történő pályázást tanévenként egyszer hirdeti meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve az SZTE-es hallgatók számára. A nyertesek egyszeri 20 ezer és 100 ezer forint közötti összegre jogosultak.


Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának 3 hallgatója került fel a TALENT – Kiválósági listára.

Dobozi Réka: SZTE Talent Kiválósági lista arany fokozatú ösztöndíj

Újvári Gréta: SZTE Talent Kiválósági lista bronz fokozatú ösztöndíj

Lennert József Richárd: SZTE Talent Kiválósági lista bronz fokozatú ösztöndíj


TALENT_osztondijasok_2021


A Pro Talentis Universitas Alapítvány támogatni kívánja az új tudományos eredmények publikálását, a nemzetközi tudományos élet áramába való bekapcsolását és realizálását. Támogatni kívánja azokat a törekvéseket, amelyek nemzetközi szinten is új tudományos eredményekre vezethetnek és segítik a hazai kutatók eredményeinek elismerését, ill. megvalósítását.

A 2020/2021-es tanév Vállalati és TALENT ösztöndíjaira 2021. április 19-ig lehetett pályázni. A jelentkezésre nem volt másra szükség, mint az SZTE Modulo felületén az SZTE Talent Ösztöndíjak nevezetű űrlapot kitölteni, majd ehhez csatolt űrlapként csatolni és szintén kitölteni a megpályázni kívánt vállalathoz szóló, vagy Kiválósági listához tartozó űrlapot. Ide az adott szervezetek által elvárt dokumentumokat, elért versenyeredményeket, kutatási tevékenységgel kapcsolatos dokumentumokat volt szükséges feltölteni.


Gratulálunk hallgatóink kimagasló eredményéhez, és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!