HuszkaTiborKlub

Sikeres projektbemutatót tartottak a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub tagjai

Beszámoló a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub félévzáró rendezvényéről


Mint arról már korábban beszámoltunk, a Mérnöki Kar és a Bonafarm Csoport együttműködésével megalakult a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Klub. A tagság elnyeréséhez a hallgatók többlépcsős felvételi procedúrán estek át, így került kiválasztásra a legkiválóbb 12 hallgató. A szemeszter fő feladata egy, a Pick szalámi megújításával kapcsolatos projekt munka volt. Emellett a hallgatók szakmai fejlődésének, illetve a projektmunka minél átfogóbb elkészítésének érdekében a Bonafarm Csoport kiváló szakemberei tartottak előadásokat és tréningeket. Ezen képzések több témakört érintettek. Központi téma volt a prezentáció készítés, a beruházás tervezés és értékelés, minőségirányítás, üzemi beruházás tervezése a gyakorlatban, prezentálás a gyakorlatban, valamint CV és motivációs levél írása. A félév során a Bonafarm szervezésében a hallgatók részt vehettek egy rendkívül érdekes tanulmányúton, melynek keretein belül látogatást tettek a csípőteleki Csodafarmon, az ország egyik legmodernebb tejelő tehenészetében, a Csányi Pincészetben, valamint az utóbbi évek egyik legnagyobb élelmiszeripari beruházásának számító MCS Vágóhídon. Minden helyszínen a legkompetensebb szakemberek vezették végig a csoportot, ezzel rengeteg hasznos információt átadva. A szakmai fejlődés mellett a tanulmányút fontos feladata volt a csapatépítés, ezért a mohácsi szállások a kötetlen beszélgetések mellett irányított, kifejezetten a csapatépítést és egymás megismerését segítő feladatokban vettek részt a hallgatók.

prezi_DHT_1

A félév projekt feladatával kapcsolatban is részt vettek üzemlátogatáson a Pick szalámi üzemében. A látogatás során megismerkedtek a Pick szalámi gyártástechnológiájával és a szakemberek a gyakorlatban bemutatták a féléves projekt során megoldandó feladatot. Ezt a tagok két csoportra osztva, mégis együtt oldották meg. A csoportokat a Szakmai Klub két senior tagja, Nagy Enikő és Szerencsés Szabolcs vezették. A szemeszter lezárására nagyon nívós helyszínen, a szegedi Novotel Hotelben került sor. Mind a Mérnöki Kar, mind pedig a Bonafarm Csoport részéről számos vezető részt vett az eseményen. A klubtagok egy rendkívül komplex, közel háromnegyed órás prezentációban mutatták be a félév során kidolgozott projekt feladatot. A prezentáció minőségén, illetve a Hallgatók felkészültségén egyértelműen látszott, mennyire hasznosak voltak a szemeszter során megszervezett tréningek. A prezentációban nem csupán ötleteiket mutatták be, de több szempont figyelembe vételével ki is értékelték azokat. A kreativitás, az alaposság és az elhivatottság jellemezte a csapatok munkáját a félév során, ez minden jelen lévő számára kiderült. A kreatív munka számtalan érdeklődő kérdést eredményezett a jelenlévő szakemberek részéről. Mind a Bonafarm Csoport, mind a Mérnöki Kar jelen lévő vezetői és munkatársai magas színvonalúnak tartották a csapatok munkáját, és kétségtelenül hiánypótlónak a Szakmai Klub létrehozását. A program egy kötetlen beszélgetéssel zárult, melynek nagyon jó hangulatban telt, lehetőség nyílt arra, hogy a szakemberek jobban megismerjék a Klubtagokat.

Összességében elmondható, hogy a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub első szemesztere nagyon sikeresen zárult, mind a Hallgatók, mind a Mérnöki Kar, mind pedig a Bonafarm Csoport munkatársai nagyon meg volt elégedve a félév eredményeivel. Mindenki izgatottan várja a következő szemeszter és a következő feladatot, ám addig még új tagokkal bővül a Szakmai Klub, így javasoljuk az érdeklődőknek, hogy figyeljék a Dr. Huszka Tibor Élelmiszeripari Szakmai Klub és a Mérnöki Kar Facebook oldalát.

csoportkep_1_DHT