Bezár

Hírarchívum

SZTE_MK_ERASMUS_CEEPUS

ERASMUS+ HALLGATÓI MOBILITÁS PÓTFELHÍVÁS

ERASMUS+ HALLGATÓI MOBILITÁS PÓTFELHÍVÁS

2017. szeptember 06.
2 perc

A pályázati határidő: 2017. szeptember 25. hétfő 12:00 óra


Tisztelt Hallgatók!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Mobilitási Irodája (NMI) pótfelhívást tett közzé a 2017/2018-as tanév őszi és tavaszi félévére részképzésre és szakmai gyakorlatra BSc és MSc hallgatók számára.

 

A Mérnöki Kar hallgatóinak 4 hónapos külföldi támogatott ösztöndíjra van lehetőségük részképzés formájában azon partneregyetemekre, főiskolákra, amelyekkel az SZTE Mérnöki Kar szerződéssel rendelkezik. 2-3 hónapos (MM esetében 2 hónapos) külföldi támogatott szakmai gyakorlatra pályázhatnak képzésük utolsó (kivéve MM) szemeszterére azon partneregyetemekre, főiskolákra, akikkel erre megállapodásunk van, illetve szakmai gyakorlat esetén vállalkozásokhoz is, melyekkel szerződtünk vagy szerződünk. A szerződéses időtartam 2 hónapnál rövidebb nem lehet! A szakmai gyakorlat feltételeiről, annak elfogadásáról tájékozódjon a kari honlapon, illetve a szakját gondozó intézet vezetőjénél, mert jelentős változás történt a szabályozásban! 7. féléves szakmai gyakorlatának felét itthon kell letöltenie. Záróvizsga utáni szakmai gyakorlatra is most kell jelentkezni!

 

A hallgatók aktív félévben kell, hogy legyenek a külföldi ösztöndíjuk alatt, így tanulmányaik hossza emiatt nem hosszabbodik. Egy hallgató élete során maximum 12 hónapot vehet részt Erasmus ösztöndíjban BSc+MSc képzése során, akár részképzésben, akár szakmai gyakorlaton, de az összes támogatott hónapok száma a mértékadó. Az MSc hallgatók esetében a jogosultság számítása a maximális támogatható hónapok számáig (12 hónap) folytatódhat.

 

Kérem, hogy az érdeklődők tájékozódjanak az alábbi honlapon:

http://www.u-szeged.hu/erasmus/ vagy www.mk.u-szeged.hu (Erasmus)

 

Az ösztöndíjak elbírálása kari ajánlást követően egyetemi szinten történik.

 

Mérnöki Kar Erasmus tájékoztatója 2017. szeptember 14. csütörtök 11:30 203. iroda (Mars tér 7.)

Hozza magával útlevelét vagy személyi igazolványát, adóazonosítóját, bankjának nevét és címét, valamint IBAN számlaszámát! Gondolja át, hová szeretne kiutazni, hogy előzetesen egyeztetni tudjunk!

 

Határidő: 2017. szeptember 25. hétfő 12:00 óra. Amennyiben segítségre van szüksége, kérem, keressen! (email: galj@mk.u-szeged.hu telefon: 62/546-027, sürgős esetben tel.: 30/313-5873) Figyelem! A kari ajánlásról döntés még aznap megtörténik, ezért késedelem esetén jelentkezését csak a kimaradt helyekre tudjuk elfogadni, melyre garanciát vállalni nem tudunk! Hasonló paraméterű hallgatók esetében a jelentkezési sorrend is számíthat!

 

Jelentkezési lapok letöltése: http://www.u-szeged.hu/erasmus/ 

Partnerintézményeink tanulmányi célú mobilitáshoz:

http://www2.u-szeged.hu/erasmus/bilat/2016_2017/karok/bilat16_17_mk.html

 

Sikeres pályázást kívánva, üdvözlettel:

Dr. Gál József

Erasmus koordinátor

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek