20_CE_glass_1170

Kirándulás az "Üveghegyen túl" - Gyárlátogatáson vettek részt a műszaki menedzser alapképzéses hallgatók

A Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet kezdeményezésére a műszaki menedzser alapképzés harmadéves hallgatói a Szállítmányozási logisztika kurzus keretein belül ellátogattak a térség egyik legnagyobb ipari vállalatához, a CE Glass Industries szatymazi telephelyére, ahol lehetőségük nyílt testközelből is megismerni egy modern gyár mindennapjait.

A látogatás során a hallgatók elsősorban a tantárgyhoz kapcsolódó logisztikai folyamatokba szerettek volna betekintést nyerni, de sokkal többet kaptak ennél. A tanórán kívüli délelőtt remek alkalmat teremtett a hallgatók számára, hogy valós, gyártási környezetben figyeljenek meg olyan munkafolyamatokat, amelyek a lean menedzsmenthez, a munkavédelemhez vagy a termékelőállításhoz kapcsolódnak, továbbá a gyárlátogatás során nagy hangsúlyt fordítottak az ott dolgozó kollégák a szállítmányozási és logisztikai, ellátás- valamint vállalatszervezési- és irányítási folyamatok gyakorlatban való áttekintésére is.


CE_glass_1


A lágotatók egy minden részletre kiterjedő előadás keretében megismerhették többek között a legszigorúbb biztonsági követelményeknek megfelelő biztonsági üvegeket és a magas fényáteresztésű ámbár kiváló hő- és napvédelmet nyújtó multifunkciós üvegeket. A gyárlátogatás lehetőséget adott nem csak arra, hogy a diákok megfigyeljék, hogyan lesz egy egyszerű üveglapból egy korszerű, 2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üveg, de figyelemmel kísérhettek és részt vehettek üveg- és törésteszteken, valamint különféle nyomáspróbákon is.


CE_glass_2


Köszönet Kivált Sándor volt hallgatónknak és Gyepes Mónikának, hogy a délelőtt során a csapatot végig kísérték, továbbá Vass Péternek, és Dávid Zsuzsannának, akik a látogatás sikeres lebonyolítását lehetővé tették, illetve segítették.


CE_glass_3