Élelmiszermérnöki Intézet

Küldetésünk


Az Élelmiszermérnöki Intézet küldetése, hogy olyan korszerű ismereteket sajátíttasson el az Élelmiszermérnök BSc., az Okleveles élelmiszermérnök MSc., valamint az Okleveles élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnök MSc. szakos nappali és levelező tagozatos hallgatókkal, amelyek birtokában képessé válnak a gyártástechnológiák tényleges alkalmazására, a technológiák értékelésére, felülvizsgálatára, HACCP szemléletű kezelésére, egyszerűbb tervezési feladatok elvégzésére. A (gazdasági és) vidékfejlesztési agrármérnök BSc., valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök BSc. szakos nappali és levelező tagozatos hallgatóknak olyan ismereteket adjon át, amelyek lehetővé teszik az élelmiszeripari alapismeretek elsajátítását, az iparágak általános megismerését, az iparban alkalmazott technológiai műveletek áttekintését, az egyes műveleteknek a termékre gyakorolt hatását, a technológiák termékminőséget befolyásoló általános vonatkozásait, ezen keresztül az eladhatóságot és a gépek tervezését, üzemeltetését. Szünet nélkül közvetítse a gazdasági szféra szereplői felé a birtokában lévő korszerű ismereteket, a kutatások legújabb eredményeit, ezzel fokozva a termelés hatékonyságát, javítva a termékek minőségét és segítve a környezet megóvását.