A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói 6 dobogós helyezéssel és 1 különdíjjal lettek gazdagabbak a XXV. MÉTE OTDK-n. Az SZTE Mérnöki Karát 13 hallgató, 14 előadással képviselte.
A rendezvényre 2024. május 15-én került sor Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Magyar Élelmiszert-tudományi és Technológiai Egyesület szervezésében. A konferencia célja, hogy a kiváló BSc/BA illetve MSc/MA hallgatók tudományos kutatási és fejlesztési eredményeinek bemutató és értékelő fóruma legyen, ezáltal ösztönözve ezen nemes hallgatói tevékenységet és versenyt.
A jövő élelmiszeripari szakembereit felvonultató eseményről a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói 3 db első helyezéssel, 1 db második helyezéssel, 2 db harmadik helyezéssel, valamint egy különdíjjal tértek haza.
1. helyezést elért mérnökhallgatóink:
Gergely Gréta OMIN MSc
Szűrőmodulba integrálható, PET palackok újrahasznosításából előállított 3D nyomtatott turbulencia növelők membránszeparációs hatékonyságának vizsgálata
Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
Meszlényi Csilla Ágnes ÉM MSc
Fermentált gabona bázisú termékfejlesztés zöldségek és gyümölcsök felhasználásával
Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Dr. Vidács Anita
Samu Csilla OMIN MSc
A Clean Label trend koncepciójának feltárása és javaslatok megfogalmazása az élelmiszervállalkozások számára
Témavezető: Dr. Kis Krisztián
2. helyezést elért mérnökhallgatóink:
Csott Hajnalka GM BSc
Megváltozott áramlási viszonyok vizsgálata modulba integrált 3D nyomtatott elemek hatására
Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
3. helyezést elért mérnökhallgatóink:
Pintér Csenge Mónika ÉM BSc
Különböző mézekből készült mézsörök összehasonlítása
Témavezetők: Mihalkó József, Bakos Tiborné
Sánta Zsófia Gréta BM BSc, TTIK
Húsipari iszapok anaerob fermentációjának intenzifikálása és nyomon követése
Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, Jákói Zoltán Péter
Különdíjban részesült:
Erdei Bálint OMIN MSc
Mangalicamáj felhasználásával készített kenhető húskészítmény fejlesztése
Témavezetők: Mihalkó József, Szűcs Tibor
További, munkájukat eredményesen bemutató hallgatóink:
Békési Róbert György ÉM MSc
Búzalisztek keményítő sérültségének vizsgálata
Témavezető: Prof. Dr. Véha Antal
Gergely Gréta OMIN MSc
Energiahatékonyság vizsgálata ultraszűrő keverőegységben
Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
Juhász Blanka ÉM BSc
Csongrádi borvidékről származó borok vizsgálata és erjedés nyomon követése
Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, Jákói Zoltán Péter
Kádár Kristóf ÉM BSc
Specialty kávék összehasonlító elemzése
Témavezető: Szegedi Balázs
Kulcsár Tamás ÉM BSc
Virslik csomagolás előtti apadásának vizsgálata egy magyar húsipari vállalatnál
Témavezetők: Mihalkó József, Gál Adrienn
Szatmári Patrik ÉM MSc
Élelmiszeripari gélképzők vizsgálata reológiai szempontból
Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra
Szegedi Balázs ÉM BSc
Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával
Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak!
Nyitókép: magro.hu