Bezár

Hírarchívum

DE-MEK_borito

Taroltak a szegedi mérnökhallgatók a XXV. MÉTE OTDK-n

Taroltak a szegedi mérnökhallgatók a XXV. MÉTE OTDK-n

2024. május 17.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói 6 dobogós helyezéssel és 1 különdíjjal lettek gazdagabbak a XXV. MÉTE OTDK-n. Az SZTE Mérnöki Karát 13 hallgató, 14 előadással képviselte.

 

A rendezvényre 2024. május 15-én került sor Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Magyar Élelmiszert-tudományi és Technológiai Egyesület szervezésében. A konferencia célja, hogy a kiváló BSc/BA illetve MSc/MA hallgatók tudományos kutatási és fejlesztési eredményeinek bemutató és értékelő fóruma legyen, ezáltal ösztönözve ezen nemes hallgatói tevékenységet és versenyt.

 

A jövő élelmiszeripari szakembereit felvonultató eseményről a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói 3 db első helyezéssel, 1 db második helyezéssel, 2 db harmadik helyezéssel, valamint egy különdíjjal tértek haza.

 

1. helyezést elért mérnökhallgatóink:

Gergely Gréta OMIN MSc

Szűrőmodulba integrálható, PET palackok újrahasznosításából előállított 3D nyomtatott turbulencia növelők membránszeparációs hatékonyságának vizsgálata

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs  

 

Meszlényi Csilla Ágnes ÉM MSc

Fermentált gabona bázisú termékfejlesztés zöldségek és gyümölcsök felhasználásával

Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Dr. Vidács Anita

 

Samu Csilla OMIN MSc

A Clean Label trend koncepciójának feltárása és javaslatok megfogalmazása az élelmiszervállalkozások számára

Témavezető: Dr. Kis Krisztián

 

2. helyezést elért mérnökhallgatóink:

Csott Hajnalka GM BSc

Megváltozott áramlási viszonyok vizsgálata modulba integrált 3D nyomtatott elemek hatására

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs

 

3. helyezést elért mérnökhallgatóink:

Pintér Csenge Mónika ÉM BSc

Különböző mézekből készült mézsörök összehasonlítása

Témavezetők: Mihalkó József, Bakos Tiborné

 

Sánta Zsófia Gréta BM BSc, TTIK

Húsipari iszapok anaerob fermentációjának intenzifikálása és nyomon követése

Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, Jákói Zoltán Péter

 

Különdíjban részesült:

Erdei Bálint OMIN MSc

Mangalicamáj felhasználásával készített kenhető húskészítmény fejlesztése

Témavezetők: Mihalkó József, Szűcs Tibor

 

További, munkájukat eredményesen bemutató hallgatóink:

Békési Róbert György ÉM MSc

Búzalisztek keményítő sérültségének vizsgálata

Témavezető: Prof. Dr. Véha Antal

 

Gergely Gréta OMIN MSc

Energiahatékonyság vizsgálata ultraszűrő keverőegységben

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs

 

Juhász Blanka ÉM BSc

Csongrádi borvidékről származó borok vizsgálata és erjedés nyomon követése

Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, Jákói Zoltán Péter

 

Kádár Kristóf ÉM BSc

Specialty kávék összehasonlító elemzése

Témavezető: Szegedi Balázs

 

Kulcsár Tamás ÉM BSc

Virslik csomagolás előtti apadásának vizsgálata egy magyar húsipari vállalatnál

Témavezetők: Mihalkó József, Gál Adrienn  

 

Szatmári Patrik ÉM MSc

Élelmiszeripari gélképzők vizsgálata reológiai szempontból

Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Csercsics Dóra

 

Szegedi Balázs ÉM BSc

Tejipari szennyvizek membránszűrési tulajdonságainak analízise 3D nyomtatott kötőelemek használatával

Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs

 

Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak!

 

Nyitókép: magro.hu

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek