Bezár

Hírek

AlmaMater_W_nyito

Tarolt a Mérnöki Kar az SZTE Alma Mater Weekenden

Tarolt a Mérnöki Kar az SZTE Alma Mater Weekenden

2024. június 21.
2 perc

A hagyományokhoz híven, idén is sor került a Szegedi Tudományegyetem alumni szervezetének, az SZTE Alma Mater családi- és sportnapjára. Az eseményre 2024. június 15-én került sor, melynek az SZTE Sportközpont adott otthont.

Az SZTE Lépjük meg! kihívás során 2024. április 8. és június 8. között gyűjthették a kilométereket a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi és volt hallgatói, oktatói, munkatársai. A versenyen előkelő második helyet érte el 12982,2 km-el a Mérnöki Kar. A kilométergyűjtés során egyéni versenyben Dr. Péter Szabó István 5067,96 km-el férfi kerékpározás kategóriában 2. helyezést, Pécsi Rita Krisztina 1611 km letekerésével női kerékpár kategóriában a 3. helyezést. Férfi gyaloglás kategóriában pedig Mihalkó József 1271,74 km-el 2. helyezést ért el.

8

Az idei Aranyfakanál a Mérnöki Karon landolt

Számos gyermek és sportolási lehetőséget kínáló program mellett a GasztroMater főzőversenyre is sor került. Az SZTE Mérnöki Kar ÉMIchellin csillagok csapatát a Békés megyei házi szilvalekváros marhalábszár pörkölt dödöllével és a fahéjas kürtöskalács az első helyre repítette, elnyerve ezzel a GasztroMater Aranyfakanalát. A csapat tagjai: Bakos Tiborné, Dobozi Réka, Győri Zoltán, Mihalkó József, Dr. habil. Szabó P. Balázs. Trenyik Eszter, Varga Krisztina, Vargáné Szabó Ildikó.

1

2024. Legerősebb kara az SZTE Mérnöki Kar

Azonban nem csak a sütés-főzésben jeleskedett a Mérnöki Kar csapata, hanem a kötélhúzó versenyben is. Izgalmas küzdelemben kellett helyt állnia a mérnökök csapatának az SZTE Állam- és Jogtudományi Karával, valamint Mezőgazdasági Karával szemben. A gondosan összeállított csapat azonban nem hagyta magát, és joggal vihették haza a Legerősebb kar címét. A csapat tagjai: Csizmazia Áron, Földi Csanád Zoltán, Karkas Balázs, Dr. habil. Szabó P. Balázs, Újvári Gréta.

10

A különleges, Nobel-díjas vendég

Az esemény fényét és különlegességét emelte, hogy a díjakat a Nobel-díjas Karikó Katalin adta át. Emellett a főzőversenyen felvonultatott ételeket is végig kóstolta, valamint közös fotózásra, dedikálásra és beszélgetésre is lehetőség nyílt a jeles napon.

6

Gratulálunk a díjazottaknak, és a továbbiakban is sok sikert kívánunk nekik!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek