2023. december 7-én kerül megrendezésre a Mérnöki Kar következő TDK konferenciája

A konferencia időpontja: 2023. december 7. (csütörtök)
A konferencia helyszíne: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar 6724 Szeged, Mars tér 7.


PROGRAM:

13:30
Tájékoztató a Bíráló bizottságok számára
13:45 Megnyitó
14:00-től SZEKCIÓÜLÉSEK


Élelmiszertudomány és -technológia szekció (A épület Kémia szemináriumi terem)

Cseh Débora ÉM MSc: Élelmiszeriparban felhasználható mikroalgák szakértői megítélése, Témavezető: Prof. Dr. Bánáti Diána
Erdei Bálint OMIN MSc: Mangalicamáj felhasználásával készített kenhető húskészítmény fejlesztése, Témavezetők: Mihalkó József, Szűcs Tibor
Ferencz Petra ÉM BSc: A magas kakaótartalmú étcsokoládé antioxidáns tartalmának vizsgálata, Témavezető: Dr. Gyimes Ernő
Kulcsár Tamás ÉM BSc: Virslik csomagolás előtti apadásának vizsgálata egy magyar húsipari vállalatnál, Témavezetők: Mihalkó József, Gál Adrienn
Meszlényi Csilla Ágnes ÉM MSc: Fermentált gabona bázisú termékfejlesztés zöldségek és gyümölcsök felhasználásával, Témavezetők: Dr. Gyimes Ernő, Dr. Vidács Anita

Környezet- és bioműszaki szekció (A épület III. előadó)
Csott Hajnalka GM BSc: Megváltozott áramlási viszonyok vizsgálata modulba integrált 3D nyomtatott elemek hatására, Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs
Dobozi Réka OMIN MSc: Mikrohullámú extrakciós folyamatok dielektromos monitoringjának vizsgálata, Témavezető: Dr. Beszédes Sándor
Sánta Zsófia Gréta BM BSc, TTIK: Húsipari iszapok anaerob fermentációjának intenzifikálása és nyomon követése, Témavezetők: Dr. Lemmer Balázs, Jákói Zoltán Péter
Szegedi Balázs ÉM MSc: Sárgarépa minőségmutatóinak változása UV-C kezelés hatására, Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin

Mechatronika szekció (A épület VI. szemináriumi terem)
Erdélyi Barnabás MEM BSc: Önvezető autók esetén felmerülő forgalmi szituációk lereagálására alkalmas megoldások, Témavezető: Dr. Sarcevic Péter
Győző Levente MEM BSc: Vezetéknélküli szenzorhálózaton alapuló robot navigáció megvalósítása, Témavezető: Dr. Gogolák László
Piri Gábor Botond MEM BSc: LabVIEW Vision alapú AGV rendszer fejlesztése, Témavezető: Dr. Simon János
Tráser Miklós László MEM BSc: Fuzzy logikán alapuló hőmérséklet szabályozó rendszer megvalósítása, Témavezető: Dr. Sarcevic Péter

Műszaki szekció (A épület VII. szemináriumi terem)
Bócz Bendegúz Tamás GM BSc: Farrel Hopper fel-, leemelésére alkalmas emelőkeret előtervének elkészítése, Témavezető: Kurunczi Lajos
Lele Tamás MM BSc: Energetikai szempontú vizsgálati lehetőségek a KKV szektorban egy adott vállalat példáján
keresztül
, Témavezető: Dr. Nagy Valéria
Nagy László GM BSc: 1993-as prototípus versenyautó karosszéria elemeinek visszatervezése műszaki dokumentálás
és újragyártás céljábó
l, Témavezető: Kurunczi Lajos
Trancsik Martin GM BSc: 3D nyomtatott promóterek hatásainak tesztelése vibrációs membránszűrő egységben, Témavezető: Dr. Kertész Szabolcs

Ökonómia szekció (A épület Gépelemek – CAM labor)
Bánfi Péter MM BSc: Anyaggazdálkodási folyamatok vizsgálata a Bonduelle CE Kft. területén, Témavezetők: Dr. Panyor Ágota, Krajcsovics László
Kalapos Anett MM BSc: A fogyasztói magatartás vizsgálata a tejfehérje és laktózérzékenyek körében, Témavezető: Dr. Lendvai Edina
Kocsis Marcell MM BSc: Egy magyar protézis gyártó kisvállalkozás marketing- és értékesítési stratégiájának elemzése, Témavezetők: Dr. Lendvai Edina, Dr. Panyor Ágota, Blaskovics Gábor
Matók Timea Éva OMIN MSc: Tejtermelő és –feldolgozóüzemek élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerének összehasonlító
értékelése a HACCP-rendszer tükrében
, Témavezető: Dr. Kis Krisztián
Patai Zsófia MM BSc: Nagylak község településmarketing stratégiájának elemzése és vizsgálata, Témavezető: Dr. Lendvai Edina
Sáfár Szintia Fanni MM BSc: Fogyasztói magatartás vizsgálata a különböző pszichológiai tényezők függvényében, Témavezető: Dr. Lendvai Edina
Samu Csilla OMIN MSc: A Clean Label trend koncepciójának feltárása és javaslatok megfogalmazása az
élelmiszervállalkozások számára
, Témavezető: Dr. Kis Krisztián

17:00 Eredményhirdetés


46_HHTDK_logok