2023. december 12-én került megrendezésre immáron második alkalommal a Let’s eat Hungary címet viselő rendezvény a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán, ahol a nemzetközi hallgatók a hagyományos magyar ízekkel találkozhattak.
Az angolnyelvű élelmiszertudomány és -technológia mérnök képzésben résztvevők (Food Science and Technology Engineering) és Indonéziai Nemzetközi Hallgatói Mobilitási Ösztöndíjas hallgatók (Indonesian International Student Mobility Awards) számára szervezett eseményen magas volt az érdeklődők száma.
A rendezvény megálmodója Dr. Vidács Anita főiskolai docens, az angol nyelvű MSc képzés és IISMA koordinátora idén is nagy lelkesedéssel szervezte az eseményt. A „Let’s eat Hungary” elnevezést viselő délutánon a hallgatók megismerkedtek a magyar gasztronómiával, egyes Hungarikumokkal és tradicionális magyar élelmiszerekkel. Többek között téliszalámi, kolbász, különböző sajtok, rétesek, szaloncukorok, túró rudi, Zizi, Dunakavics került a magyar népi motívumokkal díszített asztalra. Emellett a szomjukat Márka üdítőkkel, Unicummal, Tokaji aszúval, Egri bikavérrel tudták oltani a résztvevők, valamint a magyar tüzes vizet; a pálinkát is megkóstolhatták.
A „Let’s eat Hungary” azonban nemcsak az ízekről szólt, mivel Dr. habil. Gál József egyetemi docens, külkapcsolati dékánhelyettes csárdást is tanított a hallgatóknak. Így a magyar tánccal és a különböző magyar zenékkel is megismerkedhettek a külföldi hallgatók.
Az esemény helyszíni lebonyolításában a mikrobiológiai laboratórium kolléganői is segítettek; Vargáné Szabó Ildikó, Dobozi Réka és Varga Krisztina közreműködésével került megrendezésre az esemény.
A rendezvényt idén is nagy lelkesedéssel fogadták a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának nemzetközi hallgatói, ahol szinte minden külföldi diák megjelent. A hangulat emelkedett volt. Élményekkel gazdagon zárták a hallgatók a szorgalmi időszakukat, és a szervezésért köszönetüket fejezték ki.
Szöveg: Vidács Anita, Újvári Gréta
Fotók: Vidács Anita