17_HHTDK_1

Kötetlen beszélgetéssel zárult az idei kari TDK rendezvénysorozat a Mérnöki Karon

Április 26-án került megrendezésre a Mérnöki Kar NTP- HHTDK-22-0033 pályázata keretében az a rendezvény, melyenek során a TDK-zó hallgatók számára korábbi Pro Scientia Aranyérmes és OTDK helyezett hallgatóink tartottak kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást.

Az évek óta, lassan hagyománnyá váló rendezvény keretében a kar Pro Scientia Aranyérmes volt hallgatója, Szerencsés Szabolcs, valamint az OTDK-n 1. és 2. helyezést is elért Dobozi Réka tartott szakmai előadást. A rendezvény célja a hallgatóság motiválása és későbbi bevonása a tudományos diákköri munkába. Mindkét előadó röviden ismertette a kutatási témáját, majd arra helyezte a hangsúlyt, hogy bemutassa saját példáján keresztül a TDK-zás folyamatát és a kutatómunkához társuló, az egyetemi évek alatt elérhető pályázatokat, ösztöndíjakat és számtalan lehetőséget.


Az eseményt jelenlétével támogatta Prof. Dr. Bíró István dékán és Prof. Dr. Bánáti Diána tudományos dékánhelyettes asszony, aki megnyitotta a rendezvényt. A rendezvényt Dr. habil. Zsótér Brigitta tehetséggondozásért felelős dékáni megbízott (TDT elnök) és Joóné Muhi Piroska TDT titkár szervezte.


A rendezvény finanszírozásában közreműködött a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című és NTP-HHTDK-22-0033 számú pályázaton keresztül.


19_HHTDK_logok