BeFunky-collage_600

Kiválóan szerepeltek diákjaink XXVIII. országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen

2023. április 12 és 14 között Győrben került megrendezésre a XXVIII. Ajtonyi István irányítástechnikai programozó verseny.

A verseny népszerűségét és rangját jelzi, hogy összesen 23 csapat nevezett a megmérettetésre, és nem csak hazai, de szabadkai és marosvásárhelyi felsőoktatási intézmények is képviseltették magukat. A verseny célja az irányítástechnika, ezen belül a PLC programozás oktatási színvonalának emelése; az oktatók, hallgatók és az ipari, kereskedelmi szakemberek kapcsolatának erősítése; a korszerű irányítástechnikai berendezések megismerésének elősegítése; a hallgatók közötti versenyszellem és kooperáció kialakítása; a hallgatói munka elismerése.

 

A Mérnöki Kar két csapata versenyzett Győrben. A WolfraMKarbid csapat a 3. (csapattagok: Kiri Gergő Gábor, Mészáros Szabolcs, Kormány Tibor), a Gépfarkasok csapat (csapattagok: Vajda Margaréta, Trancsik Martin, Magyar Martin) az 5. helyet érte el. A versenyzők a három nap alatt elméleti valamint gyakorlati szinten is összemérték tudásukat Az első gyakorlati feladat ezúttal egy tojás keltető automatizálása volt, második feladatként a versenyzők egy raktári kiszolgáló rendszer programozását kapták. A csapatok felkészítését Csikós Sándor tanársegéd és Bálint Ádám intézeti mérnök végezte.

 
A csapatoknak és felkészítőiknek gratulálunk, és további sikereket kívánunk!