45_TDK_logok

Tudományos, szakmai attitűdök kibontakozását segítő kurzus a TDK-zó hallgatók számára az SZTE Mérnöki Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa 2022. október 6-án Tudományos, szakmai attitűdök kibontakozását segítő kurzust szervezett a TDK-zó hallgatói számára.

Dr. habil. Zsótér Brigitta egyetemi docens, a TDT elnöke köszöntötte a megjelenteket és felkérte Joóné Muhi Piroskát, a Tudományos Diákköri Tanács titkárát első előadása megtartására „Felkészítés tudományos fórumokra, szakmai konferenciákra, TDK-ra” címmel. A hallgatók nem csak elméleti alapokat kaptak, hanem számos gyakorlati példát is megtekinthettek. Az érdeklődők részletes és értékes információkat tartalmazó előadásokat hallhattak ezt követően is Joóné Muhi Piroskától a következő témakörökben: Miért fontos a kutatási téma precíz lehatárolása? Anyaggyűjtési és módszertani alapok. A szakirodalmi hivatkozások szabályszerűségeiről, fontosságáról. Majd ezt követően Dr. Zsótér Brigitta is előadást tartott a következő témákban: a tudományos szakcikk formai követelményeiről. Hogyan készítsünk tudományos posztert? A kurzus zárásaként megköszönték az előadók a megtisztelő figyelmet és az aktív részvételt.


A rendezvény finanszírozásában közreműködött a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és alebonyolítási feladatok ellátása” című és NTP-HHTDK-22-0033 számú pályázaton keresztül.


45_TDK_logok2