2022. november 17-én a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Új Nemzeti Kiválóság Program 2022/2023-as tanévi nyertesei megtartották beszámolójukat.
A Magyar Tudományos Akadémia Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának részeként a SZAB Műszaki Szakbizottság ülésén halhatták a jelen lévők a nyertes hallgatók tudományos eredményeit. A részletes program a következő volt:
Szegedi tritikálé fajták kenyérsütési tulajdonságainak vizsgálata
Boros Gyevi Vivien
Témavezető: Dr. Szabó P. Balázs
Biodegradábilis tejsav alapú módosított polimer csomagolóanyag szerkezeti és morfológiai vizsgálata
Dézsi Pál Patrik
Témavezető: Pappné Dr. Sziládi Katalin
Dielektromos mérési módszer alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata savanyú tejtermékek gyártási és tárolási folyamatának nyomon követése
Dobozi Réka
Témavezető: Dr. Beszédes Sándor
Azonos üzemből származó gyártói és sajátmárkás sertéshúsból készített virslik illetve párizsik összehasonlító elemzése
Erdei Bálint
Témavezető: Mihalkó József
Különböző húsalapanyagokból készített húskészítmények összehasonlító elemzése
Kulcsár Tamás
Témavezető: Mihalkó József
Robotok használata a mezőgazdaságban
Stan Teodor
Témavezető: Prof. Dr. Sárosi József
A rendezvény szervezői voltak: Prof. Dr. Hodúr Cecília, az MTA doktora, a SZAB Műszaki Szakbizottságának elnöke, Dr. habil. Zsótér Brigitta, TDT elnök, tehetséggondozásért felelős dékáni megbízott, mb. intézetvezető és Joóné Muhi Piroska, TDT titkár.