Riliam_borito

Sikeres projektrendezvények a Mérnöki Karon

Két rendezvényre is sor került 2022. május 25-én: „KKV tréning” a Mérnöki Kar Robotika laboratóriumában és „Tudástranszfer rendezvény” a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A Szegedi Tudományegyetem együttműködve a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Szabadkai Üzleti Inkubátorral és a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében 339.131,93 EUR támogatással, „Mechatronikai és ipari automatizálási regionális innovációs laboratórium – Industry 4.0” címmel, HUSRB/1903/43/0051 azonosítószámmal közös szakmai projektet valósít meg 2021. február 1. – 2022. július 31. között.


KKV_trening_2

 

A projekt keretén belül két rendezvényre is sor került 2022. május 25-én: „KKV tréning” a Mérnöki Kar Robotika laboratóriumában és „Tudástranszfer rendezvény” a Szent-Györgyi Albert Agórában.


KKV_trening_1


A „KKV tréning” célja a régió ipari automatizálással foglalkozó kis- és középvállalkozók kompetenciájának és versenyképességének fejlesztése volt, míg a „Tudástranszfer rendezvény” során a projekt ösztöndíjprogramjában résztvevő 5 magyar és 5 szerb hallgató számolt be a térségben szerzett oktatási-gyakorlati tapasztalataikról, ezzel is hozzájárulva az oktatási-ipari kapcsolatok elmélyítéséhez, a hálózatosodás elősegítéséhez, illetve a határtérség gazdasági fejlesztésének előmozdításához.


Tudastranszfer_rendezveny_1

 

A rendezvények sikeres lebonyolításához a Mechatronikai és Automatizálási Intézet munkatársai, Dr. Sárosi József, Dr. Simon János, Dr. Sarcevic Péter, Dr. Gogolák László, Csík Dominik és Pesti Richárd járultak hozzá.