Új pályázati felhívásokkal indul 2022-ben az OTKA

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kiírta a 2022. évi OTKA pályázatokat.

Az egyéni kutatóknak, kutatócsoportoknak szóló pályázat a korábbi évekhez hasonlóan most is öt alprogrammal indul.

 

A Posztdoktori kiválósági program pályafutásuk korai szakaszában támogatja azokat a fiatalokat, akik tudományos fokozatukat öt évnél nem régebben szerezték meg. A PD_22 kódszámú pályázati felhívás, illetve a részletes információk a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján érhetők el. A pályázatok benyújtási határideje 2022. február 17.

 

A Fiatal kutatói kiválósági program a saját kutatási téma elindításában és az önálló kutatócsoport létrehozásában nyújt segítséget olyan tehetséges kutatók számára, akik 2021. január 1 után szereztek tudományos fokozatot. Az FK_22 kódszámú pályázati felhívás, illetve a részletes információk a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján érhetők el. A pályázatok benyújtási határideje 2022. február 17.

 

Az önálló kutatócsoporttal rendelkező, tapasztalt, tehetséges kutatók számára a K_22 kódszámú kutatási témapályázat keretében nyílik támogatási lehetőség, melynek részletei szintén az NKFIH honlapján érhetők el. A pályázatok benyújtási határideje 2022. február 24.

 

A két további alprogram (ANN_22, SNN_22 pályázati konstrukciók) pedig ismét a magyar-osztrák és magyar-szlovén együttműködések keretében tervezett projektek megvalósításához járulhat hozzá. A pályázatok benyújtási határideje 2022. március 10.