Nagy sikerrel zárult az SZTE Mérnöki Kar részvételével megrendezett Gyakorlatorientált Képzési Börzéje

A Talentis Agro cégcsoporttal, és a régió szakképzési centrumaival közösen 2022. február 9-én Gyakorlatorientált Képzési Börze került megrendezésre a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes megnyitóját követően, a rendezvény alkalmából köszöntőt mondott Bagdán Boglárka agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár, Erdélyi Margit a Szegedi Szakképzési Centrum Főigazgatója, Dr. Horváth József az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója, valamint a Talentis Agro Zrt. képviseletében Fábri Ágnes a Gallicoop Zrt. HR vezetője.

A kiállítás 3 standján a börzére ellátogató diákok a Szegedi Tudományegyetem Talentis Agro cégcsoport tevékenységi köréhez kapcsolódó gyakorlatorientált képzéseit ismerhették meg, melyekről a Mezőgazdasági, a Mérnöki és a Természettudományi és Informatikai Kar képviselői adtak tájékoztatást, akik a képzésekkel együtt az agrár-, mérnöki- vagy műszaki életpálya modell-t is népszerűsítették. Ennek alkalmából a Mérnöki Kar standját látogató diákok első kézből juthattak információhoz a Kar duális és kooperatív képzéseiről. A Talentis Agro Cégcsoporthoz tartozó hat vállalati partner interaktív programmal készült a rendezvényre, ezek keretében a látogatók a vállalatok tevékenységével ismerkedhettek. A vállalati partnerek részvételével a diákok közvetlen visszacsatolást is kaptak a duális képzési forma előnyeiről, miszerint ennek révén a hallgatók már egyetemi éveik alatt hasznos kompetenciákat sajátíthatnak el a vállalati és munkakultúra terén, elméleti tudásukat naprakész gyakorlati ismeretekkel egészíthetik ki. Így friss diplomásként már az egyetemről kikerülve több éves munkatapasztalattal rendelkezhetnek, ami a munkaerőpiacon feltétlen előnyt jelent számukra.

 

A rendezvény alkalmat teremtett arra is, hogy a résztvevő egyetemi Karok, a régió Szakképzési Centrumai, valamint a Talentis Agro csoport vezetői szakmai workshop keretében tekintsék át a szakmai együttműködési lehetőségeket.


6_3_karos_borze_after