Bezár

Hírarchívum

Pro_Talentis_SZTE_MK_nyito_2021

Az SZTE Mérnöki Karának 4 hallgatója részesült Pro Talentis vállalati ösztöndíjban

Az SZTE Mérnöki Karának 4 hallgatója részesült Pro Talentis vállalati ösztöndíjban

2021. július 05.
2 perc

A Pro Talentis Universitas Alapítvány számos vállalattal karöltve hirdetett meg vállalati ösztöndíjakat tehetséges hallgatók számára a Szegedi Tudományegyetemen. Az idei tanévben a Mérnöki Kar 4 hallgatója részesült Pro Talentis Vállalati Ösztöndíjban.

A Pro Talentis Universitas Alapítvány célja Európa értékeit szem előtt tartó kiemelkedő képességgel rendelkezők felismerése, gondozása, felkarolása, számukra tehetségük kibontakoztatását biztosító kezdeményezések, rendezvények, szolgáltatások, tevékenységek nyújtása, így különösen konferenciák, továbbképzések, szakmai kerekasztal-beszélgetések, nemzetközi rendezvények szervezése, az oktatás folyamatos megújítása, színvonalának emelése, nyelvtanulás támogatása. Az alapítvány kiemelkedő fontosságúnak tartja a tehetségek továbbképzését, személyes és szakmai kompetenciáinak fejlesztését, tanulmányaik, munkaviszonyuk befejezését követően a kapcsolat fenntartását.

Évről évre egyre több vállalkozás tartja fontosnak a tehetséggondozást, így a Szegedi Tudományegyetemnél megpályázható vállalati ösztöndíjak száma folyamatosan nő. A támogató cégek profilja sokszínű, így az egyetemi hallgatók saját érdeklődési körüknek megfelelően találhatnak lehetőségeket.


Az idei évben a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának 4 hallgatója nyerte el a Pro Talentis Vállalati Ösztöndíjak valamelyikét.

Dobozi Réka: Givaudan – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Újvári Gréta: Givaudan – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Takács Ágota: Pick Szeged – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj

Zaka László Norbert: TE-DI Trade – Pro Talentis Vállalati Ösztöndíj


A pénzjutalom mellett, számos együttműködést is kínálnak a vállalatok, többek között; gyárlátogatások, szakdolgozati témaválasztások, szakmai gyakorlatok formájában.

A 2020/2021-es tanév vállalati ösztöndíjaira 2021. április 19-ig lehetett pályázni. A jelentkezésre nem volt másra szükség, mint az SZTE Modulo felületén az SZTE Talent Ösztöndíjak nevezetű űrlapot kitölteni, majd ehhez csatolt űrlapként csatolni és szintén kitölteni a megpályázni kívánt vállalathoz szóló űrlapot. Ide a cég által elvárt dokumentumokat, elért versenyeredményeket, kutatási tevékenységgel kapcsolatos dokumentumokat volt szükséges feltölteni.

Az Alapítvány támogatni kívánja az új tudományos eredmények publikálását, a nemzetközi tudományos élet áramába való bekapcsolását és realizálását. Támogatni kívánja azokat a törekvéseket, amelyek nemzetközi szinten is új tudományos eredményekre vezethetnek és segítik a hazai kutatók eredményeinek elismerését, ill. megvalósítását.

 

Gratulálunk hallgatóink kimagasló eredményéhez, és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek