techtogether

A Mérnöki Kar csapata a Techtogether Automotive Hungary versenyén

2020. október 20-21-én rendezték meg a Techtogether Automotive Hungary és Ipar Napjai versenyt a Hungexpoban, melyen a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Airrari-STECO Team nevezetű csapata is részt vett.

A 2014. óta megrendezésre kerülő mérnökverseny az Automotive Hungary kiállítással egy időben szokott lenni. Ugyanis itt amellett, hogy a csapatok fejlesztéseikhez új szponzorokat találhatnak, mellette álláslehetőségekkel is találkozhatnak.

Maga a megmérettetés már korábban elkezdődött. Részben online, részben pedig offline zajlottak a munkálatok. A csapattagok nagy lendülettel és erőbedobással készültek a megváltozott körülmények ellenére is a versenyre. A Mérnöki Kar csapatának felkészítői Dr. Péter-Szabó István főiskolai docens és Forrai Sándor tanszéki mérnök voltak.

A csapat tagjai:Deák Zsombor, Gégény Ádám, Hegedűs Sándor, Kozák Emese, Molnár Zsolt, Lennert József Richárd.


IMG_20201020_105532


Amellett, hogy a csapat színvonalas munkát végzett a verseny egész ideje alatt, még a felmerülő problémákat is sikerült orvosolniuk. A versenyre készített 3D nyomtatott kisautójuk egyik fogaskereke eltört a próbaszerelés során, de a kiállításnak hála, a VarinexZrt-hez fordult a csapat, akik örömmel segítettek.Budapesti telephelyükön Pesti Dániel mérnök kollégájuk 2 órán belül elkészítette az alkatrészt két példányban, 2 órán belül, Stratasys F370- es 3D nyomtatóval. Ezúton is köszönjük segítségüket!

alkatresz