pneu1

Mérnöki Karos sikerek a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen

Színes nemzetközi mezőnyben három csapattal is képviseltette magát a Szegedi Tudományegyetem a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen.


A megmérettetésen hat ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia) összesen 47 együttese vett részt. A járgányok üzemanyag gyanánt 200 bar sűrített levegőt használhattak egy tízliteres palackban. Az SZTE Mérnöki Karról Airrari Szeged, a Pepp-Air Team Szeged és a Pepp-Air Senior csapata szállt harcba a győzelemért.


Előbbi kettő az aktív hallgatók kategóriájának távolsági futamán a 12. és 14. helyet szerezte meg 5 kilométer körüli teljesítménnyel, a gyorsasági számban ugyanakkor az Airrari a 7., a Pepp-Air Team pedig már a 4. helyezést érte el. A leghangosabb, gyorsulási versenyszámban az Airrari a 4., a Pepp-Air Team a dobogós 3. helyet teljesítette. A senior csapatok különversenyében a szegediek a gyorsaságin a 3., a gyorsulásin a 2. helyen végeztek.


Összességében elmondható, hogy a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara sok év óta stabilan tagja a verseny élmezőnyének. Emellett idén a “Legjobb projektmanagement” különdíjjal jutalmazták az Airrari-t és a “Legötletesebb konstrukció” díjjal a Pepp-Air Team Szeged-et. Ilyen erős nemzetközi versenyben ezek az eredmények jól mutatják a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar szellemi potenciálját.


Az Airrari Szeged tagjai: Kóczi Dávid, Benedek Dávid Dániel, Horváth Gábor, Kéri Tamás.


Felkészítő tanáruk: Péter Szabó István.


A Pepp-Air Team Szeged tagjai: Dobos Péter Levente, Csamangó Dávid, Módra László.


A Pepp-Air Senior tagjai: Bene Sándor, Ádám László, Gyurta Ákos, Márton János.

Utóbbi két csapatot támogatta: Tóth István Tibor.


További képek a versenyről itt!


(Forrás: SzegedMa)