kiemelt_innovacios_nap

Mérnöki Karos díjazott hallgató is volt az SZTE Innovációs Napon

Az SZTE 2016. április 28-án rendezte meg a már hagyományosnak számító Innovációs Napot. Az idei programban olyan kérdések megvitatására nyílt lehetőség, amelyekkel az egyetemi kutatóknak és vállalati szakembereknek is szembesülniük kell. Idén első alkalommal osztották ki az SZTE Innovációs Díjakat.

 

A szegedi egyetem Innovációs Napján öt kategóriában osztották ki az SZTE Innovációs Díjakat. Az elismerés célja az egyetem azon kutatóinak, hallgatóinak támogatása, akik az egyetemhez kötődő kutatómunkájuk során olyan tudományos eredményt, innovatív megoldást dolgoztak ki, amely szellemi alkotásnak minősül és üzleti szempontból hasznosítható lehet. A nyertes pályázatokról kategóriánként, az SZTE Innovációs Bizottság szakmai véleménye alapján, az SZTE Dékáni Kollégium döntött. Az idei felhívásra 32 pályázat érkezett kutatóktól és hallgatóktól, ebből 30 felelt meg a formai követelményeknek. Az elbírálásnál figyelembe vették – többek között – az ötlet újszerűségét, eredetiségét, a projekt célkitűzését, megvalósíthatóságát és hasznosíthatóságát, valamint potenciális társadalmi hatását. Idén szoftver, vízgőzmérő-rendszer, speciális csavar, beszéd-rehabilitációs eljárás és vízlepergető rétegek fejlesztése került díjazásra.

 

A leginnovatívabb TDK munkáért kategória díjazottja:

Erdélyi Péter (okleveles élelmiszermérnök, MSc., SZTE Mérnöki Kar).

A pályázat címe: A Hyde pszichrometiai szoftver.

A program az élelmiszer-feldolgozó és -tároló rendszerek tervezése és üzemeltetése során elengedhetetlen nedves levegő jellemzőinek pontos értékeit méri és jeleníti meg vizuálisan, amelyen a felhasználók könnyedén beállíthatja a kívánt állapotot.


A további díjazott munkákról a következő linken olvashat, ahol a teljes cikket is megtalálja: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2016-aprilis/egyetem-ipar?objectParentFolderId=19396

 

Forrás: SZTEinfo – Gajzer Erzsébet

Fotó: Bobkó Anna