Bezár

Hírarchívum

DSCF6296

Szeretettel köszöntjük a frissen felvett hallgatóinkat

Szeretettel köszöntjük a frissen felvett hallgatóinkat

2015. július 31.
2 perc

Köszöntöm a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának
új hallgatóit!

 

 

 

 

Tisztelt Kolléga!

 

 

 

Talán szokatlan a Kolléga megszólítás, hiszen a sikeres felvételi után még a középiskolai léttől való elválás folyamata zajlik Önben. Ugyanakkor részemről, mint a Kar első számú vezetőjétől ez a megszólítás egy megelőlegezett bizalom. Azt jelenti, hogy legyen a kollégánk a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán a következő néhány esztendőben.

A tanári kar Önnel együttműködve arra vállalkozik, hogy leendő diplomája értékes tartalommal legyen megtöltve és Ön elégedetten vágjon neki szakmai karrierjének. Ehhez az szükséges, hogy tanár és diák együtt küzdje le azokat az akadályokat, amelyeket kétség kívül hordoz a felsőoktatási lét.

Arról biztosíthatom minden Kollégám nevében, hogy a maximumot nyújtjuk Önnek tanulmányai során. Önt pedig arra kérem, hogy legyen befogadó a tudásra, használja ki a rendelkezésre álló – majd meglátja, nem is olyan hosszú - időt, hogy tudása ne felszínes, hanem tartalmas legyen. Bízzon abban – közel 40 éves felsőoktatási gyakorlatomra hivatkozva -, hogy ez a kölcsönös együttműködés eredményre vezet, de csak ilyen módon. Legyen szorgalmas, kitartó, kreatív és kezdeményező tanulmányai során! Tanuljon töretlenül, hogy ezzel is meghálálja mindazok gondoskodását, akik lehetővé teszik és biztosítják, hogy Ön egy ilyen nemzetközi hírű Egyetem Mérnöki Karának a hallgatója lehet.

Ne feledje, azon kevesek kiválasztottja, akinek lehetősége van felsőoktatási tanulmányok végzésére. Az első próbatétele együttműködésünknek, hogy kérem, jöjjön el a Mérnöki Kar tanévnyitó értekezletére. Azért értekezlet, mert a Szegedi Tudományegyetem hivatalos tanévnyitójára személyesen lehet jelentkezni. Az Ön szemfülességén múlik, hogy az egyetemtől kapott értesítésben megjelölt elektronikus felületen milyen gyorsan regisztrál. Ha ügyes és gyors, akkor belefér a limitált létszámkeretbe.

 

Szegedi Tudományegyetem, Mérnöki Kar

T a n é v n y i t ó

Időpont: 2015. augusztus 28. (péntek) 9:00

Helye: Szeged, Mars tér 7. Tornaterem

 

 

Szeged, 2015. 07. 28.

 

 

Köszönti Önt:

 

 

Prof. Dr. Keszthelyi-Szabó Gábor

Dékán

Rector Emeritus

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek