26_diploma2

Mérnökavató – Diplomaátadó ünnepi tanácsülés a Mérnöki Karon

2022. június 25-én ünnepi tanácsülés keretében tartotta mérnökavató-diplomaátadó ünnepségét a Mérnöki Kar.

A júniusi záróvizsga időszakban a Mérnöki Kar 101 hallgatója tett sikeres záróvizsgát.

 

BSc. képzés keretében

Élelmiszermérnök szakon: 8 fő

Vidékfejlesztési agrármérnök szakon: 3 fő

Gépészmérnök szakon: 17 fő

Műszaki menedzser szakon: 6 fő

Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök szakon: 2 fő

Mechatronikai mérnök szakon: 7 fő

 

MSc. képzés keretében

Élelmiszermérnök szakon: 11 fő

Élelmiszermérnök szakon/angol nyelven: 7 fő

Élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnök szakon: 14 fő

Műszaki menedzser szakon: 5 fő

Gépészmérnök szakon: 6 fő

Mechatronikai mérnök szakon: 2 fő

 

Műszaki diagnosztika és karbantartó szakmérnök képzés keretében: 13 fő fejezte be tanulmányait intézményünkben.


26_diploma1

 

Az ünnepi tanácsülés alkalmával került sor a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara közötti együttműködési megállapodás aláírására is. Az intézmények közötti szoros együttműködés eredményeként a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara Diploma Díjat alapított. A díjban olyan, a Mérnöki Karon végző hallgató részesülhet, akinek a diplomamunkája mérnöki tevékenységhez kapcsolódó témában készült, és a Mérnöki Kamara elnöksége méltónak tartja a díj odaítélésére. Idén a díjat Pesti Richárd mechatronikai mérnök hallgató kapta.

 

Az ünnepség folyamán kiemelkedően tehetséges hallgatóink, valamint kiváló munkát végző oktató kollégáink részére további kitüntetések, illetve díjak átadására is sor került.

 

„A Mérnöki Kar Tehetsége” díjban részesült:

Lennert József Richárd végzett mechatronikai mérnök szakos hallgató

Szőke-Trenyik Eszter végzett okleveles élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnök hallgató és Kari kolléganő, aki a díjat későbbi időpontban veszi át.

 

Dékáni elismerő oklevélben részesült:

Guóth Áprád címzetes főiskolai docens (Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet)

 

„Kiváló Tehetséggondozó” kitüntetésben részesült:

Prof. Dr. Bánáti Diána dékánhelyettes (Élelmiszermérnöki Intézet)

Pappné Dr. Sziládi Katalin a Gépészeti Intézet intézetvezető-helyettese

Dr. Sarcevic Péter a Mechatronikai és Automatizálási Intézet főiskolai docense

 

„Kiváló Gyakorlati Oktató” kitüntetésben részesült:

Szűcs Tibor intézeti mérnök (Élelmiszermérnöki Intézet)

 

„Scriptor Díjban” részesült:

Dr. Kertész Szabolcs (Biológiai Rendszerek Műszaki Intézete)

 

Elismerő oklevélben részesült:

Forgács Endre mesteroktató (Gépészeti Intézet)

 

„Kiváló együttműködő partner” kitüntetésben részesült a Bonduelle Central Europe Kft. A díjat a cég részéről Kocsis Alexandra - HR specialista (Békéscsaba), Dr. Zahola-Pollák Vanda - üzemigazgató (Békéscsaba), és Balla Melinda - HR specialista (Nagykőrös) vette át. A Bonduelle Central Europe Kft. a 2018-19-es tanév második felétől fogadja a Mérnöki Karról érkező duális hallgatókat. A céggel karunknak a duális képzés keretében 4 alapszakra és 3 mesterszakra szóló megállapodása van, eddig 14 duális hallgatóval kötöttek szerződést, közülük 11 jelenleg is aktív státuszú. A cégnél elsőként elhelyezett egykori duális hallgatónk jelenleg középvezetői pozícióban dolgozik a Bonduelle Central Europe Kft-nek, és még egy hallgató szintén náluk kapott munkát. A cég 2018. októberében a kooperatív képzéshez is csatlakozott, melynek keretében eddig 3 hallgatóval kötöttek szerződést, közülük jelenleg az aktív hallgató 1 fő, további 1 fő pedig náluk maradt dolgozni. A Bonduelle Central Europe Kft. minden börzén és általunk szervezett eseményen részt vesz, többször mutatták már be előadás keretében a tapasztalataikat, további együttműködési terület a MÉTE TDK elbonyolítása, melynek során 2 zsűriben is aktívan közreműködnek, és a versenyhez 3 különdíjat ajánlottak fel.


„Kiváló együttműködő partner” kitüntetésben részesült a Logicon Bt. A díjat a cég részéről Raptis Dimitrios, a Logicon Bt. ügyvezető igazgatója vette át. A Logicon Bt-vel a Mérnöki Kar évek óta szoros kapcsolatot ápol. A Szeged-Szabadka régió ipari automatizálással foglalkozó kis- és középvállalkozók kompetenciájának és versenyképességének fejlesztését is szolgáló Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics (RILIAM) és Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics - Industry 4.0 (RILIAM I-4.0) projektek keretében a cég egy pick&place mechatronikai, robot alapú oktatási rendszert, illetve hozzá illeszthető mobil robotokat tervezett egyedi igényeink alapján. Raptis Dimitrios, a Logicon Bt. ügyvezető igazgatója több évtizedes szakmai rutinnal oktatja a mechatronikai mérnök mesterszakon és a gépészmérnök mesterszakon a Gyártásautomatizálás c. tantárgyat, és a gépészmérnök mesterszak záróvizsga bizottságaiban is aktívan közreműködik.


Gratulálunk a díjazottaknak!


Az ünnepsége készült képek az alábbi galériára kattintva megtekinthetőek.


MK_diplomaatado.zip