45_TDK_logok

Tudományos Diákköri Konferencia a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán 2022. december 8-án rendezték meg a kari műszaki Tudományos Diákköri Konferenciát. Ez alkalommal hat szekcióban mérték össze a versenyzők tudásukat: Környezet- és bioműszaki, mechatronika, műszaki és ökonómia tárgykörökben.

Az eseményt a Mérnöki Kar dékánja, Prof. Dr. Bíró István nyitotta meg. A szakmai zsűri és a szekció titkárok lelkiismeretes munkáját a rendezvény két főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta a kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja és Joóné Muhi Piroska a Tudományos Diákköri Tanács titkára is megköszönte.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Hallgatói Önkormányzata biztosította a díjazottaknak a pénzjutalmat. Ezek átvételének módjáról a Mérnöki Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Purgel Dominik tájékoztatta a versenyzőket.

A díjkiosztó ünnepségen a díjakat átadta Prof. Dr. Bíró István dékán, az eredményeket ismertette Joóné Muhi Piroska. Ezt követően a maga és Dr. habil. Zsótér Brigitta nevében gratulált a versenyzőknek és a felkészítő tanáraiknak, valamint megköszönte a zsűri, a TDK szervezésében résztvevő kollégák áldozatos munkáját.

 

A rendezvény finanszírozásában közreműködött a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, valamint tudományos műhelyein való részvétel és a lebonyolítási feladatok ellátása” című és NTP-HHTDK-22-0033 számú pályázaton keresztül.

45_TDK_logok2