Pro Scientia Aranyérmes Szerencsés Szabolcs szakmai előadása az SZTE Mérnöki Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Tudományos Diákköri Tanácsa 2021. március 23-án a kar Pro Scientia Aranyérmes volt hallgatójának, Szerencsés Szabolcsnak a közreműködésével kötetlen beszélgetéssel egybekötött szakmai előadást szervezett.

Az esemény online került lebonyolításra a kar hallgatóinak körében. A rendezvény célja a hallgatóság motiválása és későbbi bevonása a tudományos diákköri munkába.

Az esemény főszervezője Dr. habil. Zsótér Brigitta egyetemi docens, a Mérnöki Kar tehetséggondozásért felelős dékáni megbízottja köszöntötte a rendezvényen megjelenteket. Felkérte a rendezvény társszervezőjét, Joóné Muhi Piroskát, a kar Tudományos Diákköri Tanácsának titkárát, hogy ismertesse, mit kell tudni a Pro Scientia Aranyéremről és az Aranyérmesek Társaságáról.

Ezt követően a meghívott előadó, Szerencsés Szabolcs megtartotta tartalmas szakmai előadását, majd részletesen ismertette a hallgatókkal, milyen ösztöndíj lehetőségek vannak, valamint milyen karrierlehetőségek állnak még előttük. Köszönetét fejezte ki volt témavezetőjének Dr. habil. Kertész Szabolcsnak a fáradhatatlan munkájáért. Az esemény végén az érdeklődő hallgatók kötetlen beszélgetést kezdeményezhettek az előadóval.


TDK21

A képen balról Szerencsés Szabolcs Pro Scientia Aranyérmes, jobbról témavezetője Dr. habil. Kertész Szabolcs

 

A rendezvény finanszírozásában közreműködött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetségprogram „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek rendezvényeinek támogatása” című és NTP-HHTDK-20-0001 számú pályázaton keresztül.


678