csapatkep

Programozó versenyen vettek részt a Mérnöki Kar diákjai

2016. Március 23-25. között zajlott le Debrecenben a 22. Országos Irányítástechnikai Programozó verseny. Karunkat két 3 fős, gépészmérnök alapszakos hallgatókból álló csapat képviselte. A Gépfarkasok csapatát Nyulasi Erik Máté, Kövesi Dávid, Szendrei Ádám alkotta a WolfraMKarbid csapattagjai Terhes Attila Gábor, Barnai Balázs, Kóczi Dávid voltak, felkészítésüket Bálint Ádám illetve Csikós Sándor tanár urak végezték.


A 3 napos verseny alatt, 22 másik csapattal mérték össze képességeiket az ország majdnem minden egyeteméről és Szabadkáról. A verseny alatt egy elméleti és két gyakorlati feladatot kellett a résztvevőknek megoldaniuk, amelyek során egy szállítószallagos festő gép, valamint egy víztisztító rendszer filter regeneráló programját kellett leprogramozniuk a versenyzőknek. Bár az első gyakorlati feladatot csak néhány csapat teljesítette teljesen, az egyik csapatunknak sikerült az 5. helyet megszereznie a nap végére. A második feladatot - miután az előző nap hibáit átdolgoztuk - sokkal jobban teljesítették csapataink.


Karunknak nagy büszkeség, hogy hallgatóink zömében MSc-s versenyzőkkel vetették össze tudásuk, és ebben a mezőnyben 4. és 6. helyezéseket értek el, kiemelkedő teljesítményt nyújtva. Jutalmuk egy myRIO FPGA-s adatgyűjtő és egy Allen-Bradley gyártmányú PLC, amelyekkel tovább bővíthetjük oktatásunk eszközparkját.