Üzbég delegáció járt a Mérnöki Karon

A Magyar Rektori Konferencia szervezésében hivatalos delegáció járt Szegeden és meglátogatta a Szegedi Tudományegyetemen Mérnöki Karát. Gál József külkapcsolati dékánhelyettes a delegáció résztvevői között köszönthette több üzbég egyetem rektorát, Üzbegisztán Oktatási Minisztériumának és regionális oktatási adminisztrációjának vezetőit.

A vendégek számára oktatási és kutatási területeinkről adtak tartalmas ismertetést munkatársaink, Farkas Ferenc, Péter-Szabó István és Nyergesné Illés Erzsébet, a laboratóriumainkban folyó tevékenységekről pedig Csikós Sándor, Beszédes Sándor és Jákói Zoltán kollégáinktól kaptak átfogó képet.


Jövőbeli együttműködésünk alapja az a szemlélet, amely szerint az egyetem, a vállalatok és a családok (hallgatók) együttműködése képezi az adott ország felsőoktatási intézményéből kibocsátott mérnök nemzetközi munkaerőpiaci értékét. Kormányközi megállapodás alapján oktatói-kutatói és hallgatói cserékre kerülhet sor, amely eredményeként – hosszabb távon – kettős (üzbég-magyar) diploma kiállítására is lehetőségünk nyílik.