17_Varso_konferencia_panel

Nemzetközi konferencián jártak oktatóink

Dr. Kis Krisztián és Dr. Gál József kollégáink, a Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet oktatói képviselték intézményünket a 2023. április 19-én és 20-án Varsóban megrendezett nemzetközi konferencián.

A „Polska Wieś XXI - European Congress of Innovative Solutions for Rural Areas and Agriculture” konferencia olyan konkrét megoldások és példák bemutatására vállalkozott, amelyek jól demonstrálják, hogy a mezőgazdaság és a vidéki térségek nemcsak a biztonságos élelmiszerek előállításának fő színterei, de a klímaváltozás mérséklésében, és az energiabiztonság megteremtésében is kulcsfontosságú szerepet játszanak.


A konferencia részeként került megrendezésre az eseménynek nemzetközi dimenziót biztosító "European Congress of Young Farmers" rendezvény is, melyre Európa számos országából érkeztek résztvevők. A rangos rendezvényen több mint 20 különböző témában, 100 szakember aktív részvételével kerültek megfogalmazásra azok a megoldások és ajánlások, melyek mind a lengyel szakpolitika-alkotók, valamint az Európai Unió intézményei számára is iránymutatást adhatnak a későbbiekben. A szakmai munkából kollégáink a „Viability of small farms managed by young farmers under new "farm-to-fork" strategy on the example of the farms in Poland, Czech Republic, Slovakia, Lithuania and Hungary” című moderált szakmai beszélgetés keretében vették ki részüket, ahol Dr. Kis Krisztián, a Mérnöki Menedzsment és Ökonómiai Intézet oktatója a szakértői panel tagjaként vett részt.