Bezár

Hírarchívum

Csodák teafilter tasakokból

Csodák teafilter tasakokból

2017. október 09.
1 perc

A 22. Őszi Kulturális Fesztivál keretein belül október 5-én kínai moduláris origami kiállítás nyílt Molnár László alkotásaiból az SZTE Mérnöki Karán.


A teázás a világ számos országában nagy hagyományokkal rendelkező egyfajta szertartás. Miközben elkészítjük és elfogyasztjuk kedvenc teánkat, vajon hányan gondolunk arra, hogy az a kis tasak, amely a filtert rejtette képzőművészeti alkotás része is lehet?

Mi is ez a technika és honnan származik?

Kínaiul jelentése: EZER PAPÍR.

A hajtogatások mindegyikéhez ugyanaz az alapelem (modul vagy pikkely) szükséges.

Ezek különféle összeillesztéseivel alakulnak ki a térbeli formák. Minden elem ragasztva van a többihez, így biztosítva a tartósabb felületet.

Ez a technika keltette fel Molnár László, akkor még egyetemi hallgató érdeklődését és – saját bevallása szerint – leginkább vizsgaidőszakokban kezdett el intenzíven hajtogatni. Tanulmányai befejeztével számítástechnikusként kezdett el dolgozni egy nemzetközi cégnél, ahol a mindennapok levezetéseként folytatta a hajtogatást.

Kiállítóként 2004 óta vesz részt különböző rendezvényeken, ahol alkotásai láttán mosolyra derülnek az arcok és egy kicsit mindannyian gyermekké válunk, és rácsodálkozunk a színek és formák harmóniájára, az előttünk álló figurákra.

Molnár Lászlónak további alkotókedvet, sok szép, érdekes formát és sikert kívánunk!


Dani Géza fotói

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek