3

Hallgatóink sikere a „MARGÓ” térségfejlesztési esettanulmány készítő verseny döntőjében

Miskolcon az MTA (MAB) Székház Nagytermében megrendezett döntőn a Mérnöki Kar képviseletében a Kovács Helga, Szatmári Gabriella Ilona és Tóth Mónika alkotta csapat 2. helyezést ért el.

A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Észak-magyarországi Regionális Kutatásokért Alapítvány „MARGÓ” címmel, társadalmi vállalkozásokat elemző esettanulmány készítő versenyt hirdetett, idén 6. alkalommal.

A versennyel a szervezőknek az volt a célja, hogy a felsőoktatásban résztvevő, területfejlesztéshez kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatók tanulmányait elmélyítse; valamint közösségi felelősségtudatuk erősítése és tudásuk megmérettetése révén a helyi fejlesztésbe bevonható alkotó energiákat felerősítésék.
A nívós versenyen felsőoktatási intézmények háromfős csapatai vehettek részt, egy-egy pályaművel képviselve intézményeiket. A dolgozatban a helyi foglalkoztatáshoz sikerrel hozzájáruló valamilyen társadalmi vállalkozás működését és eredményeit kellett elemezni.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karáról Kovács Helga, Szatmári Gabriella Ilona és Tóth Mónika (III. évfolyamos gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alapszakos hallgatók) az előzetes értékelést követően, jutottak a döntőbe.


Esettanulmányuk címe: A Bergendóc Szociális Szövetkezet működésének és eredményeinek értékelése.

A csapat a 2016. október 20-án, Miskolcon az MTA (MAB) Székház Nagytermében megrendezett döntőn 2. helyezést ért el.

A csapat felkészülését Dr. Kis Krisztián docens segítette.

A kreatív ötletekért és az elért eredményért ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!


A versenyen készült képek alább tekinthetőek meg.


margo2016_verseny