Kooperatív képzésre lehet jelentkezni alap- és mesterszakos hallgatóknak a 2018/19. tanévtől kezdődően!
Alapszakok:
élelmiszermérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, műszaki menedzser
Mesterszakok:
okleveles élelmiszermérnök, élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök, gépészmérnök, műszaki menedzser, mechatronikai mérnök
A képzés célja, hogy a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlaton túl, további vállalati környezetben szerzett szakmai tapasztalatra tegyenek szert, mely elősegíti szakmai ismereteik, készségeik fejlesztését és javítja a munkaerő piaci elhelyezkedésük esélyeit.
A hallgatók a kooperatív képzéssel érintett félévekben egyidejűleg kötelesek teljesíteni a felsőoktatási intézményben előírt tanulmányi és vizsga követelményeket és a kooperatív partnernél végzendő gyakorlati munkát.
A Mérnöki Kar kooperatív képzési szabályzata letölthető: alapszak, mesterszak
A kooperatív képzésben való részvételként elismerhető szakmai gyakorlat időtartama legalább 70 munkanap (alapszak), illetve 40 munkanap (mesterszak) napi 8 órás munkaidővel számolva. Ebbe az időtartamba nem számítható be a képzési programban előírt kötelező szakmai gyakorlat. A 70 munkanap teljesíthető műszaki képzések esetén egy, kettő vagy három félév alatt a vállalattal egyeztetett ütemezés szerint, az 5., 6. és 7. szemeszterekben, élelmiszermérnök szak esetén, egy vagy kettő félév alatt a vállalattal és a Mérnöki Karral egyeztetett ütemezés szerint, az 5. és 6. szemeszterekben.
A kooperatív gyakorlat megkezdésének előfeltétele
(Méltányossági kérelem beadható, ha a hallgató saját hibáján kívül nem teljesítette a feltételeket.)
A jelentkezés menete
A kooperatív képzésbe bekapcsolódó cégek
A kooperatív partnereink listáját megjelenítjük a honlapon és folyamatosan frissítjük.
kooperatív partnereink itt érhetők el
dualis partnereink itt érhetők el
Érdeklődés, tájékoztatás