Bezár

Képzések

kep_dualis
Tájékoztató Gépészmérnök-, Élelmiszermérnök-, Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök- és Mechatronikai mérnök szakokon induló duális képzésről.

Tájékoztató Gépészmérnök-, Élelmiszermérnök-, Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök- és Mechatronikai mérnök szakokon induló duális képzésről.

2015. december 01.
2 perc

DUÁLIS MÉRNÖKKÉPZÉS AZ SZTE MÉRNÖKI KARÁN

A DUÁLIS KÉPZÉSRŐL

Mit jelent felsőoktatási duális jellegű képzési forma?


A duális jellegű képzési forma bevezetésével a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényei közelebb kerülnek egymáshoz.

A duális képzésben részt vevő hallgatónak amellett, hogy felsőoktatási tanulmányaik során magas szintű elméleti tudást sajátíthatnak el, lehetőségük nyílik arra, hogy ismereteiket a gyakorlatban is alkalmazhassák, így szerezve versenyképes tudást az egyetemi évek alatt.

Ezen képzési formában a lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat nemcsak a duális hallgatók gyakorlati tudását gyarapítja, egyben kapcsolati tőkével is szolgálhat a jövőt illetően a hallgatók számára.


Miért érdemes a duális képzési formát választani?


  • saját területükön piacvezető vállalatoknál vezető szakemberektől lehet megtanulni az elméleti tudás gyakorlati alkalmazását
  • hallgatóként viszonylag jelentős munkabér jár, ami segít az önálló élet megkezdésében, a család anyagi terheinek csökkentésében
  • a duális hallgató vállalati környezetben tehet szert közvetlen hasznosítható gyakorlati tapasztalatokra, ismeretekre, amely előnyösen hat vissza az elméleti ismeretek elsajátítására
  • duális hallgatóként, vállalati tapasztalatok birtokában jóval könnyebben tervezhető a mérnöki életpálya
  • biztos elhelyezkedés, nemzetközi munkaerő-piaci lehetőségek

 

JELENTKEZÉS A DUÁLIS KÉPZÉSRE


Tisztelt Érdeklődő!


A duális mérnökképzésben azon hallgatók vehetnek részt, akik az adott vállalatnál kiválasztásra kerülnek, továbbá a központi felvételi eljárásban felvételt nyernek a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának mérnök szakjaira.


A felvételi eljárás az alábbi két lépésben történik:

  • A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a kiválasztott szakra és elérni a szak felvételi ponthatárát.
  • Ezen felül jelentkezni kell a kiválasztott cégnél az általuk megadott eljárási rend szerint. Ez időben párhuzamosan történik a központi felvételi eljárással.
  • A jelentkezőket a vállalatok behívják személyes elbeszélgetésre, amelyet követően értesítik a pályázót az eredményről, legkésőbb a központi felvételi eljárás sorrend-módosításának határidejéig.

Fontos: A Mérnöki Kar csak abban az esetben sorolja át a beiratkozott hallgatót duális képzési formára, amennyiben mindkét felvételi eljárás eredményes.

Amennyiben a Mérnöki Kartól közvetlen kíván informálódni, jelentkezzen a
dualis[kukac]mk.u-szeged.hu e-mail címen.

 

Partner vállalatok listája: ITT

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek