Kep1

Információk záróvizsgázó hallgatóinknak a diplomaátadó ünnepségről

Kedves Végzős Hallgató!

 


Az alábbiakban néhány fontos információt szeretnénk megosztani Önnel.

 

 

  • Hallgatói jogviszonya a félév utolsó napján szűnik meg, azaz 2020. január 31-én. Az őszi félévre matricával ellátott diákigazolványát 2020. március 31-ig korlátlanul használhatja.

 

 

  • Hivatali ügyintézés miatt kérjük, hogy a decemberben záróvzsgát tett hallgatóink 2020. január 21-22-én 10:00-15:00 óra között személyesen keressék fel a Tanulmányi Osztályt, ahol az oklevéllel, oklevélmelléklettel kapcsolatos adminisztrációt kell elintézniük. Akik nyelvvizsga hiánya miatt nem kapnak diplomát, azok is szíveskedjenek megjelenni az igazolás adminisztrációja miatt.

 

  • A diplomaátadó ünnepség 2020. január 31-én (péntek) 10 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) kongresszusi termében kerül megrendezésre. A hallgatók részvételi díja 2500 Ft, amely összegből biztosítja a Kar az ünnepi talárt és sapkát. A talárhoz tartozó sapkát az ünnepség után emlékül megtarthatják. A részvételi díj a Neptunban kerül kiírásra, amelyet 2020. január 28-ig kell kiegyenlíteni.

Minden hallgató 2 fő vendéget hozhat, akiknek 3000 Ft/fő áron vásárolhat belépőjegyet a Tanulmányi Osztályon 2020. január 21-22. között.

Lehetőség nyílik további belépőjegyek vásárlására is. A helyet az alagsori teremben tudjuk biztosítani 100 fő részére, ahol vendégeink kivetítőn nézhetik az ünnepséget. A jegy ára 1.500 Ft/fő, melyet a Tanulmányi Osztályon január 21-22 között átvehető csekken lehet befizetni.


Az ünnepségen minden hallgatónak kötelező a talár viselése. A talár méretét a HÖK irodában választhatja ki 2020. január 21-22-én 10.00-16.00 óráig. A talárt az ünnepség kezdete előtt, 08.30-09.30 óra között a HÖK tagok adják ki Önnek a TIK nagyelőadó termében. A talárokat a diplomaosztó után azonnal le kell adni, ezért a fotózást szíveskedjen az ünnepség előtt elrendezni, mert utána már nem lesz rá lehetőség.

 

Szintén a TIK Nagyelőadó termében a január végén záróvizsgát tevő hallgatóknak 08.30 és 09.30 óra között a leckekönyvvel, oklevéllel, oklevélmelléklettel kapcsolatos adminisztrációt is el kell elintéznie. Akik nyelvvizsga hiánya miatt nem kapnak diplomát, azok is szíveskedjenek megjelenni az igazolás adminisztrációja miatt.

Azok a hallgatók, akik nem vesznek részt a diplomaátadó ünnepségen, február 03-tól intézhetik el adminisztrációs teendőiket a Tanulmányi Osztályon ügyfélfogadási időben.

 

A kongresszusi teremben a hallgatóknak 09.30 órakor helyet kell foglalniuk, ahol tájékoztatást kapnak a rendezvénnyel kapcsolatosan, ezután a termet már nem hagyhatják el. Kérjük, ne késsen el! A rokonok 09.40 órától tudnak a belépőkártya ellenében belépni a terembe.


Szeretnénk felhívni figyelmét Műszaki diagnosztikai és karbantartó szakmérnök szakirányú továbbképzésünkre, amely komoly szakmai ismerettel egészítheti ki alapdiplomáját.

Bővebb információt a www.mk.u-szeged.hu oldalon a Felvételizőknek/Képzések menüben találhat.

 

 

A 2020. szeptemberben induló mesterképzéseinkre 2020. február 15-ig adhatja be elektronikus jelentkezését a www.felvi.hu oldalon. A magyar állam 12 félév államilag támogatott félévet biztosít a magyar állampolgároknak, így egy alapképzés után lehetősége van állami ösztöndíjasként mesterfokozatot szerezni.

Mesterképzéseink (MSc):

Élelmiszermérnök

Élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök

Műszaki menedzser

Gépészmérnök

Mechatronikai mérnök

 

Mesterképzéseinket nappali és levelező tagozaton is hirdetjük.

 

 

Szeged, 2020. január

 

Tanulmányi Osztály


A TO tájékoztató letölthető változata itt elérhető.


Adatkezelési tájékoztató itt letölthető.